Deelnemersinschrijving open voor de Alphense Avond4Daagse - op 22 t/m 25 mei

Inschrijven voor de Alphense Avond4Daagse is mogelijk! De Alphense Avond4Daagse is voor alle fanatieke wandelaars vanaf 6 jaar. De route is ongeveer 5 kilometer en elke avond anders. Deelnemen kan op individuele basis of gezellig samen in een groep. De 6e editie van de Alphense Avond4Daagse vindt plaats van 22 t/m 25 mei. 

De inschrijving voor deelnemers is afgelopen maandag 3 april geopend en vindt dit jaar volledig digitaal plaats via de website alphenseavond4daagse.nl. De website ziet er anders uit dan bij eerdere edities, maar het evenement is nog steeds hetzelfde.  

Vanaf dit jaar is de organisatie van de Alphense Avond4Daagse in handen van Stichting Vakantiespel. Het evenement is wegens Covid-19 maatregelen enkele jaren afwezig geweest. Dit leidde ertoe dat het bestuur van de toenmalige organisatie geslonken was tot twee personen. Zij wilden dit bekende wandelevenement behouden voor Alphen aan den Rijn en hebben de samenwerking opgezocht met Stichting Vakantiespel. Eerder liet Stichting Vakantiespel al weten niet specifiek op zoek te zijn geweest naar uitbreiding van de evenementen, maar de Alphense Avond4Daagse als een mooie aanvulling te zien. De doelgroep, kinderen in de basisschoolleeftijd, is hetzelfde en veel vrijwilligers bleken bij de beide organisaties actief te zijn. Dit waren genoeg redenen om voor een gezamenlijke doorstart te gaan.  

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang laat de organisatie weten. “Natuurlijk zijn er enkele veranderingen,” vertelt voorzitter Stefan de Graaf. “Zo hebben we het evenement van een nieuw logo voorzien dat goed bij onze stichting past. Maar aan de opzet en de inhoud van het evenement verandert nauwelijks iets.” Tijdens de Alphense Avond4Daagse wordt er elke avond een andere wandelroute van ongeveer vijf kilometer door Alphen aan den Rijn uitgezet. Deelnemers kunnen individueel meelopen, maar ook in een groep van bijvoorbeeld een school-/klasgenoten of sportvereniging. Iedere avond halen de deelnemers stempels op aan het begin, tijdens en aan het einde van de wandeling. Op de vierde avond krijgen de deelnemers een medaille, als alle stempels behaald zijn.  

De stempelposten, op het opstartterrein en onderweg worden bemand door vrijwilligers. Geïnteresseerden in deze of een van de andere taken tijdens de Alphense Avond4Daagse kunnen zich via de website opgeven als vrijwilliger.  

De Alphense Avond4Daagse vindt plaats van maandag 22 t/m donderdag 25 mei 2023. Inschrijven kan zolang er plek is en uiterlijk t/m 8 mei via de website alphenseavond4daagse.nl.