Fietsen

Alphen aan den Rijn is een paradijs voor fietsers. Vanuit de stad Alphen kun je zelf een richting kiezen. Echter, of  je nu naar het noorden, het zuiden, het westen of het oosten fietst, de natuur is overal even mooi.

Je treft er landerijen, waterpartijen, vergezichten en een overvloedige fauna aan. Er zijn tientallen fietsroutes die allemaal zeer de moeite waard zijn.

Fietshart Alphen

Omdat de fiets een steeds grotere rol zal spelen in het binnenstedelijke, recreatieve gebruik én het woon-werkverkeer, speelt Alphen door haar strategische ligging midden in het Groene Hart, toekomstgericht op in. Daarom is Alphen aan den Rijn dé aangewezen plaats om hét Fietshart van onze regio te worden.

Lees meer over het Fietshart

Tip

Stop tijdens het fietsen bij één van de natuurwinkels op het platteland, waar eigengemaakte producten als vruchtensap, kaas en akkerbouwgewassen worden verkocht. Benieuwd naar alle streekwinkels? Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Bekijk streekwinkels

Ontdek de fietsroutes - Eropuit met de fiets? Volg eens één van deze fietsroutes. Ze brengen je langs bijzondere locaties in en rondom onze gemeente.

Tips van de redactie - Fietsroutes rondom Alphen