Voor ondernemers

Alphen aan den Rijn kent een gezond werkklimaat. De gemeente heeft één van de grootste ondernemersverenigingen van heel Nederland en telt ontzettend veel bedrijven en ondernemers. Dat kan ook niet anders, want Alphen aan den Rijn ligt strategisch gelegen in de Randstad, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en via de autowegen. 

Ondernemen in Alphen

Wil jij gaan ondernemen in Alphen aan den Rijn? Onze gemeente heeft alles op een rijtje voor je gezet. Van bedrijventerreinen tot vergunningen, van evenement aanvragen tot subsidies. 

Meer informatie

Kenniscentrum en ondernemersloket circulaire economie

Hier krijgen MKB-ondernemers uit de Gemeente Alphen aan den Rijn laagdrempelige en toegankelijke ondersteuning als ze aan de slag willen met circulair ondernemen. Het ondernemersloket helpt met kennis, het versterken van circulaire ketens binnen bestaande netwerken en biedt inspiratie voor ondernemers om zelf met circulariteit aan de slag te gaan. Als ondernemers vragen of uitdagingen hebben dan biedt het ondernemersloket kosteloos hulp. 

Meer informatie

Bouw aan je netwerk

De Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) bestaat bijna 70 jaar en is uitgegroeid tot een van de grootste lokale ondernemersverenigingen in Nederland. Bijna 1.000 leden hebben zich bij bij de VOA aangesloten. "Nu is de omvang van de vereniging geen doel op zich. Wél geloven wij in de kracht van samenwerking: met meer sta je sterker dan alleen."

Meer informatie

Handig voor ondernemers - Van het informatiepunt voor ondernemers

Platform voor Recreatie en Toerisme

Het Platform voor Recreatie en Toerisme (PReT) zet zich in om samen met de gemeente van Alphen aan den Rijn hét recreatief toeristisch verbindende knooppunt van het Groene Hart te maken.

Meer over PReT

Belangenbehartiging Greenport

Binnen de Greenport Regio Boskoop werken overheden en bedrijven samen aan de versterking van het boomkwekerijcluster in de regio Boskoop.

Om onderling goed te kunnen samenwerken, zijn twee stichtingen in het leven geroepen. In de Stichting Greenport Regio Boskoop overleggen het bedrijfsleven en overheden over de toekomst van het boomkwekerijcluster. Het bedrijfsleven wordt in deze stichting vertegenwoordigd door de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop.

Meer informatie

Economic Development Board Alphen aan den Rijn

Een onafhankelijke stichting die als doel heeft het bevorderen en het stimuleren van het economische klimaat in Alphen en de regio, door onder andere maatschappelijke en economische partners gevraagd en ongevraagd van advies te voorzien. 

Meer informatie