Voor ondernemers

Alphen aan den Rijn kent een gezond werkklimaat. De gemeente heeft één van de grootste ondernemersverenigingen van heel Nederland en telt ontzettend veel bedrijven en ondernemers. Dat kan ook niet anders, want Alphen aan den Rijn ligt strategisch gelegen in de Randstad, is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en via de autowegen. 

Bouw aan je netwerk

De Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) bestaat bijna 70 jaar en is uitgegroeid tot een van de grootste lokale ondernemersverenigingen in Nederland. Bijna 1.000 leden hebben zich bij bij de VOA aangesloten. "Nu is de omvang van de vereniging geen doel op zich. Wél geloven wij in de kracht van samenwerking: met meer sta je sterker dan alleen."

Meer informatie

De Week van het Werk - 30 oktober t/m 4 november

Duurzaam werk(t)

Deze Week van het Werk draait om duurzaam werk(t). Ontdek waarom duurzaam werken zo belangrijk is. Het zorgt ervoor dat je als organisatie en medewerker een positieve impact hebt op het milieu en de maatschappij. Dit wordt steeds belangrijker voor klanten, partners en (toekomstige) werknemers. Daarnaast leidt duurzaam en sociaal werken tot een betere samenwerking en meer tevredenheid onder medewerkers, wat weer leidt tot betere resultaten. Bovendien helpt het je om als organisatie voorop te blijven lopen in een snel veranderende wereld. Ook helpt het je om talentvolle medewerkers aan te trekken en te behouden, omdat steeds meer werknemers waarde hechten aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bekijk het weekprogramma

Handig voor ondernemers - Van het informatiepunt voor ondernemers

Ondernemen in Alphen

Wil jij gaan ondernemen in Alphen aan den Rijn? Onze gemeente heeft alles op een rijtje voor je gezet. Van bedrijventerreinen tot vergunningen, van evenement aanvragen tot subsidies. 

Meer informatie

Platform voor Recreatie en Toerisme

Het Platform voor Recreatie en Toerisme (PReT) zet zich in om samen met de gemeente van Alphen aan den Rijn hét recreatief toeristisch verbindende knooppunt van het Groene Hart te maken.

Meer over PReT

Belangenbehartiging Greenport

Binnen de Greenport Regio Boskoop werken overheden en bedrijven samen aan de versterking van het boomkwekerijcluster in de regio Boskoop.

Om onderling goed te kunnen samenwerken, zijn twee stichtingen in het leven geroepen. In de Stichting Greenport Regio Boskoop overleggen het bedrijfsleven en overheden over de toekomst van het boomkwekerijcluster. Het bedrijfsleven wordt in deze stichting vertegenwoordigd door de Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop.

Meer informatie

Blik vooruit

Bij het kenniscentrum en ondernemersloket circulaire economie 'Blik vooruit' krijgen MKB-ondernemers uit de Gemeente Alphen aan den Rijn laagdrempelige en toegankelijke ondersteuning als ze aan de slag willen met circulair ondernemen. Het ondernemersloket helpt met kennis, het versterken van circulaire ketens binnen bestaande netwerken en biedt inspiratie voor ondernemers om zelf met circulariteit aan de slag te gaan. Als ondernemers vragen of uitdagingen hebben dan biedt het ondernemersloket kosteloos hulp.

Meer informatie
Bovenaanzicht van de Alphense lichttoren overdag.

Economic Development Board Alphen aan den Rijn

De Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA) is een onafhankelijke adviesorganisatie. Onze doelstelling is vanuit een adviserende en stimulerende rol bij te dragen aan de duurzame economische ontwikkeling van Alphen aan den Rijn en een aantrekkelijk vestigingsklimaat in Alphen aan den Rijn en de regio.

Meer informatie