Sport & Actief

Sporten en bewegen is belangrijk om lekker in je vel te zitten. Daarom vind je binnen onze gemeente Alphen Vitaal, een stichting die zich sins 2021 inzet voor een vitaal Alphen aan den Rijn. Zij geven invulling aan het vitaliteitsplan waarin sport, bewegen en preventie centraal staat. De droom van Alphen Vitaal? Inwoners die zich fysiek en mentaal gezond voelen en meedoen in de samenleving, want vitale inwoners zijn gelukkiger. 

Alphen Vitaal bestaat uit het team buurtsportcoaches, teamleiders, programma coördinatoren en een directeur. Ontmoet hier Team Alphen Vitaal. Benieuwd naar de activiteiten en sportaanbieders in onze gemeente? Lees dan verder op deze pagina. 

Nieuws Alphen Vitaal

Benieuwd wat er allemaal voor nieuws is rondom Sport & Bewegen in onze gemeente? Bekijk dan al het nieuws op de website van Alphen Vitaal. 

Lees nieuws Alphen Vitaal

Nationale Sportweek

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: 'Sport geeft je een boost! Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek!  Van 15 t/m 24 september kun je (veelal gratis) meedoen met tal van sport en beweegactiviteiten binnen de gemeente Alphen aan den Rijn.

Bekijk het volledige programma

De 20 van Alphen

De 20 van Alphen gaat op zondag 3 maart 2024 weer van start. Het grootste sportevenement van Alphen aan den Rijn én de openingsklassieker van het hardloopseizoen. Die zondag staan er weer honderden lopers aan de start, van jong tot oud, van amateurs tot professionals. 

Meer informatie