Sport & Actief

Sporten en bewegen is belangrijk om lekker in je vel te zitten. Daarom vind je binnen onze gemeente Alphen Vitaal, een stichting die zich sins 2021 inzet voor een vitaal Alphen aan den Rijn. Zij geven invulling aan het vitaliteitsplan waarin sport, bewegen en preventie centraal staat. De droom van Alphen Vitaal? Inwoners die zich fysiek en mentaal gezond voelen en meedoen in de samenleving, want vitale inwoners zijn gelukkiger. 

Alphen Vitaal bestaat uit het team buurtsportcoaches, teamleiders, programma coördinatoren en een directeur. Ontmoet hier Team Alphen Vitaal. Benieuwd naar de activiteiten en sportaanbieders in onze gemeente? Lees dan verder op deze pagina. 

Nieuws Alphen Vitaal

Benieuwd wat er allemaal voor nieuws is rondom Sport & Bewegen in onze gemeente? Bekijk dan al het nieuws op de website van Alphen Vitaal. 

Lees nieuws Alphen Vitaal

Vitaal ouder worden

Vitaal ouder worden; dat willen we allemaal. Vitaal ouder worden betekent meer dan alleen in beweging blijven en gezond eten. Het gaat ook over het dagelijks functioneren, mentaal welbevinden en mee blijven doen in de maatschappij. Wij dragen hieraan bij met het aanbieden voor sport- en beweegactiviteiten, cursussen valpreventie en het geven van inzicht door middel van fittesten. Voorkomen is beter dan genezen!

Lees hier meer

Alphen Actief en Creatief

Het programma 'Alphen Actief en creatief' geeft kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met een nieuwe hobby. Dit is je kans om op een laagdrempelige manier een sport uit te proberen of deel te nemen aan een creatieve activiteit! Schrijf je snel in en maak kennis met een voor jou nieuwe activiteit. Tip: De kalender wordt constant aangevuld, dus houdt de website goed in de gaten. 

Meer informatie

King's Arena

tijdens de Koningsspelen

Alphen Vitaal is één van de vijf gemeenten in Nederland die samen met NOC*NSF een nieuw en bijzonder initiatief hebben gelanceerd in aanloop naar de Koningsspelen: De King’s Arena. Speciaal voor basisschoolkinderen uit onze gemeente is dit unieke online platform ontwikkeld. Het doel ervan is om kinderen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en wat meer bij te leren over sport, beweging en een gezonde leefstijl. De King’s Arena toegankelijk voor alle basisschoolkinderen en iedereen die het leuk vind om te gamen. Natuurlijk zijn er leuke (sportieve!) prijzen te winnen!

Lees meer