De Nationale Sportweek

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: 'Sport geeft je een boost! Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek!  Van 15 t/m 24 september kun je (veelal gratis) meedoen met tal van sport en beweegactiviteiten binnen de gemeente Alphen aan den Rijn.

Dit is jouw kans om kennis te maken met sport-, beweeg- en vitaliteitsactiviteiten binnen onze gemeente. De keuze is reuze! Welke activiteiten ga jij bezoeken? 

Bekijk het programma

Nationale Sportweek dag 1

15 september 2023

Voor de opening van de Nationale Sportweek 2023 zijn we te gast bij SV Bernardus en Schipper Bootcamp in Hazerswoude-Rijndijk. De opening, met o.a. wethouder Gert-Jan Schotanus is vooral een actief evenement voor scholen met springkussens en stormbanen. Ga jij sneller dan de wethouder over de stormbaan? Het wordt net als vorig jaar één groot feest! Vandaag kun je ook nog dansen bij De Vos Danscentrum, kennismaken met Rugby bij Rugby Club en wat denk je van de padelclinics bij Tennisvereniging Boskoop. Grijp je kans en schrijf in voor één van de lessen die deze dag worden aangeboden.

Zoek & Boek

Nationale Sportweek dag 2 en 3

16 & 17 september 2023

Dit weekend start je met het bijschaven van je kennis over een gezond lichaam, om vervolgens in actie te komen met dans, hapkido, crossfit en tennis. Verder zijn er ook nog open dag rolstoeltennis, golf en roeien. Spring op de fiets en doe een rondje Alphen aan den Rijn. Een sportieve dag voor jong en oud!

Op zondag heb je alle tijd om lekker van de omgeving te genieten. De Halve van Alphen is een echte halve marathon langs de groene randen van Alphen aan den Rijn, over een bijna autovrij parkoers. Onderweg kom je door parken, natuurgebieden het prachtige Groene Hart en de mooiste kanten van Alphen. Ren of wandel mee en geniet van de omgeving.

Zoek & Boek

Nationale Sportweek dag 4

18 september 2023

Doe mee met dans, wandelen, rugby en/of volleybal! Daarnaast zijn er in Alphen aan den RIjn en Aarlanderveen sportieve activiteiten op de schoolpleinen. En natuurlijk ren je tussendoor nog even mee met de Blanksma Jaarmarkt Estafette! Ren je niet mee? Kom dan vooral langs de kant van het parcours aanmoedigen.

Zoek & Boek

Nationale Sportweek dag 5

19 september 2023

Vandaag staat veelal in het teken van volwassenen en senioren. Je kunt groepslessen volgen, er is een sportdag voor senioren (inclusief bowlen en een lunch) en ’s middags organiseert Alphen Op één Lijn een fit en vitaal beurs in buurthuis de Mozaïek. ‘s Avonds worden door de verschillende aanbieders de deuren geopend voor lessen dans, hapkido, volleybal, g-tennis en twirlen.

Zoek & Boek

Nationale Sportweek dag 6

20 september 2023

Op woensdag 20 september zijn er vooral heel veel sportieve activiteiten in Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Voor jong en oud is er een passend programma, gericht op sport, maar ook op spel. Wat denk je van het spelen van jachtseizoen, archery tag of bumperballen?

Zoek & Boek

Nationale Sportweek dag 7

21 september 2023

Op donderdag gooien we de heupen los! Er wordt bij de verschillende sportaanbieders gedanst. Dit is de dag dat je kunt uitzoeken welke stijl het beste bij je past! Na al het swingen kun je ’s avonds nog aansluiten bij badminton, koreaans zwaardvechten of kies jij voor het opdoen van inspiratie bij de sessie ‘hoe boost ik mijn gezondheid’?

Zoek & Boek

Nationale Sportweek dag 8

22 september 2023

We luiden het weekend in met dans, fitness, bootcamps, rugby en boksen. Enkele activiteiten zijn vandaag speciaal voor meiden / dames. Met al deze activiteiten kom je al lekker in ontspannen sferen voor het weekend!

Zoek & Boek

Nationale Sportweek dag 9

23 september 2023

Op 23 september is het Europark 'the place to be'! Dan staat er weer een editie van de Urban Dag gepland. Natuurlijk wordt er ook dit jaar door Participe weer een groots skate event georganiseerd, daarnaast maken we met gave sport- en beweegclinics en een graffiti-workshop optimaal gebruik van het park. Doe vooral lekker zittende kleding aan zodat je kunt aansluiten bij freerunnen, basketbal, tennis, graffiti spuiten en bij het zoeken naar schatten met de Detectiespecialist.

Ook wordt Sporthal de Hil in Benthuizen vandaag geopend. Er zijn clinics, demonstraties, rondleidingen en een sportmarkt. Je kunt je uren vermaken met voetbal, tennis, golf, boksen, yoga, gym. Kom langs en maak kennis!

Zoek & Boek

Nationale Sportweek dag 10

24 september 2023

Op zondag 24 september organiseert de Alphense Club de Pétanque samen met de kinderboerderij een open dag. Iedereen is welkom om kennis te maken met pétanque. Aan de kinderen is die dag ook gedacht. Er zullen cavia's en konijntjes zijn en er kan een ritje op een pony gemaakt worden. Ondertussen kunnen de ouders van de kinderen kennismaken met de pétanque sport. Voor een aantal activiteiten zal een kleine bijdrage gevraagd worden. Al deze bijdragen komen ten goede van de kinderboerderij.

Zoek & Boek