10x typisch Alphen

Alphen aan den Rijn en de dorpen hebben veel te bieden. Maar wat is er nu zo typisch voor onze gemeente? Wat zijn écht hotspots en wat is er allemaal voor bijzonders te vinden? Wij vertellen je graag wat er 10x typisch Alphen is. 

1. Vogelpark Avifauna

In Avifauna zie je ze vliegen! Vogelpark Avifauna is sinds jaar en dag één van de top-attracties van Alphen aan den Rijn. Elk kind is er gek van. En ouders zijn tenslotte ook kinderen geweest. In Avifauna zie je ze vliegen. De volgens welteverstaan. Tijdens spannende vogeldemonstraties, dagelijks van 1 april tot en met 31 oktober, zie je een roofvogel op z'n prooi duiken, een gier een ei openbreken en ara's en uilen boven de vijver cirkelen.

Meer informatie

2. Museumpark Archeon

Hoog boven het talud, dat de N11 van Museumpark Archeon scheidt, staat een metershoog beeld van een Romein. Hij wijst de bezoekers als het ware de weg. In Archeon komen heden en verleden samen. De prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen zijn de drie bekendste perioden uit de oudheid. Met originele huizen, hutten en gebouwen, een nagebootste infrastructuur en acteurs komen deze tijden er elke dag weer tot leven.

Meer informatie

Sorry, de brug was op!

Het is misschien wel het meest gebruikte excuus voor als je te laat bent. Onze gemeente telt vele bruggen, maar welke zijn er?

9. Bruggen