Park Zegersloot

Een jochie werpt een platte steen. Het object stuitert op het water en laat talloze waterkringen achter die eerst groter en groter worden om vervolgens weer één te worden met het water. Even verderop gooit een visser in alle rust een hengeltje uit. Karpers, snoeken en heel veel voorntjes, met de visstand in de Zegerplas zit het wel snor.

Andere vroege vogels lopen hun rondje om de Zegerplas, wandelend dan wel joggend. De diverse restaurants, grenzend aan dit natuurgebied, maken zich klaar voor de dag. Tafels worden gedekt, koks treffen voorbereidingen. Op de kinderboerderij verwachten ze extra veel bezoekers. Want vandaag, zo is overal aangekondigd, is iedereen welkom om te zien hoe schapen geschoren worden.

Als de ochtend halverwege is, begint de drukte in Zegersloot op gang te komen. Zo lang het maar droog is, komen de mensen er graag.

De dalmatiër en de labradoodle draaien om elkaar heen. Ze snuffelen aan elkaar. Dan klikt een schel fluitje. De zwarte doodle draait zich om en rent naar zijn baasje.

Rondom het Meer