Het schone van Boskoop

In Boskoop is de boomteelt al meer dan vijf eeuwen de voornaamste bron van inkomsten. De boomkwekerijen en smalle laaggelegen kavels worden omzoomd door water. Een bijzonder landschap, dat je nergens anders zo tegenkomt. 

Wandelen, fietsen en/of varen door Boskoop is dan ook van harte aan te raden. Zeker vanaf het water ziet de wereld er in Boskoop haast sprookjesachtig uit.

Een echte aanrader is een vaartochtje tussen de kwekerijen. Opstappen kan bij YUME Koffie- en Theehuis of bij de VVV Boskoop, wat sowieso een prima startpunt is voor een dagje Boskoop. Vanaf Station Boskoop kun je ook de Buurtbus nemen langs de leukste plekken, waaronder Tuinpad Rijneveld.

Boskoop geniet tot in de uithoeken van de wereld bekendheid dankzij de innovatieve heesterteelt. Op de circa duizend boomkwekerijen worden honderden soorten met zorg en volgens de laatste technieken gekweekt en vervolgens verhandeld. De meeste bomen zijn voor de export. Naast Engeland en Duitsland vormen ook Azië, Rusland en Amerika belangrijke afzetgebieden.

Dingen om te doen

VVV Boskoop

Altijd al eens een kijkje willen nemen achter de huizen en wegen in Boskoop? Hoe zien de kwekerijen en de natuur er eigenlijk uit in dit groene boomkwekersdorp op plekken waar geen auto’s rijden? Maar waar je vaar tussen eenden, waterplanten en waar je kunt kijken naar kwekerijen vanuit een heel ander perspectief. VVV Boskoop organiseert rondvaarten en geeft tips.

Website VVV Boskoop