Toeristisch Informatie Punt

In onze gemeente vind je meerdere startpunten voor een bezoek aan Alphen aan den Rijn en haar groene omgeving. Wil je shoppen, golfen, wandelen, fietsen of lekker eten in een van de restaurants, die het centrum rijk is? Of wil je wat langer blijven om het Groene Hart te ontdekken met haar mooie natuur en leuke plekken en plaatsen om Alphen heen. Zoek dan een sfeervolle bed & breakfast, camping met huisjes of hotel in Alphen. Verschillende enthousiaste en betrokken vrijwilligers en medewerkers staan klaar om je over de vele bezienswaardigheden en de mooiste routes te vertellen.

Hier vind je ze - Toeristische informatie punten

Onze highlights

Alphen aan den Rijn en de dorpen hebben veel te bieden. Maar wat is er nu zo typisch voor onze gemeente? Wat zijn écht hotspots en wat is er allemaal voor bijzonders te vinden? Wij vertellen je graag wat de highlights van Alphen en haar dorpen zijn. 

Bekijk alle highlights

Tips van de redactie

  • Wil je op een speelse manier meer leren over de Limes en de Romeinen, koop dan het Romeinse Limes kwartet bij de VVV. Daar vind je ook nog een aantal interessante informatiedragers.
  • Ook een aanrader is de nieuwe wandeling ‘Stadswandeling Pleisterplaats Albaniana’. Deze route leidt je langs vele punten die een link hebben met de Romeinse tijd.
  • Vaar door de kwekerijen van Boskoop met een gids en ontdek het verhaal van Het Schone van Boskoop
  • De medewerkers van de Toeristische Informatie Punten voorzien je graag van ideeën voor uitstapjes, een plattegrond en nog veel meer.