Benefiet(s)concert & Veiling Jeroen Heitzman Accufonds

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Met een bijzonder Benefiet(s)concert en een Veiling in de Oudshoornse Kerk, zamelt het Jeroen Heitzman Accufonds op zondagmiddag 7 april geld in voor de aanschaf van nieuwe accu’s voor Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Het concert wordt uitgevoerd door het alom geprezen jonge Viride Kwartet, dat muziek van Bach en Beethoven speelt.

Het accufonds is vernoemd naar Alphenaar Jeroen Heitzman, die in 2022 op 57-jarige leeft…

Met een bijzonder Benefiet(s)concert en een Veiling in de Oudshoornse Kerk, zamelt het Jeroen Heitzman Accufonds op zondagmiddag 7 april geld in voor de aanschaf van nieuwe accu’s voor Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Het concert wordt uitgevoerd door het alom geprezen jonge Viride Kwartet, dat muziek van Bach en Beethoven speelt.

Het accufonds is vernoemd naar Alphenaar Jeroen Heitzman, die in 2022 op 57-jarige leeftijd de diagnose semantische dementie kreeg. Dit is een zeldzame vorm van dementie, die het taalvermogen aantast en leidt tot gezondheidsproblemen en een ernstig bekorte levensverwachting. Omdat Jeroen nog zelfstandig kan fietsen, is in 2023 een crowdfunding-actie gehouden om een elektrische fiets voor hem te kopen. Het geld daarvoor was in minder dan 24 uur tijd bijeen en daarna liep de teller door tot 3.000 euro. Met dat geld is samen met Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn het Jeroen Heitzman Accufonds opgericht. Doel van het fonds is om te zorgen voor de tijdige vervanging van de accu’s van de elektrische duo-fietsen van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.

Bijzondere muzikale bijdragen
Het bijzondere van het Benefiet(s)concert zijn de bijdragen van de familie Heitzman zelf. Dochter Sedna Heitzman (23 jaar) is (alt)violiste en treedt op met het Viride Kwartet. Dit bestaat verder uit violistes Salomé Bonnema (22) en Nadia Ten Kate (23) en cellist Jurre Koopmans (21). Het Viride Kwartet geeft concerten in grote zalen en tijdens internationale festivals en is al verschillende keren te horen geweest op nationale tv en radio.

Tijdens de middag in de Oudshoornse Kerk verzorgt zoon Aristo Heitzman op piano de muzikale omlijsting en treedt ook Jeroen Heitzman zelf op. Hij speelt sinds enige tijd in het Josarie Orkest, dat doet denken aan een kamerorkest met verschillende instrumenten: sopraan-, alt- en tenorblokfluit, dwarsfluit, piccolo, klarinet, alt- en tenorsaxofoon, trombone, mandoline, gitaar en cello. Met aangepaste arrangementen krijgt dit een heel eigen klankkleur.

Veiling voor het goede doel
De middag wordt afgesloten met een vrolijke veiling onder leiding van Robin, Veilingmeester voor het Goede Doel. Met enthousiasme, humor en een kwinkslag brengt hij verrassende items onder de hamer, die door Alphense ondernemers en particulieren zijn aangeboden. Angelique Bergers: “Als er bedrijven en inwoners zijn die nog iets moois willen aanbieden voor deze veiling, houden we ons van harte aanbevolen. Zij kunnen contact met ons opnemen via www.jeroenheitzmanaccufonds.nl.”

De kaarten voor het Benefiet(s)concert kosten in de voorverkoop 7,50 en aan de zaal 8,50. De opbrengst van de kaartverkoop en de veiling komt voor 100% ten goede aan het Jeroen Heitzman Accufonds.

Kijk voor het volledige programma en de bestelmogelijkheid voor de voorverkoop op https://www.jeroenheitzmanaccufonds.nl/benefietsconcert-veiling

Prijzen

  • € 7,50