een lachend kind dat tuinhandschoenen aan heeft.

Voorjaarsschoonmaak en creatieve workshop met zwerfafval - in Boskoop

Op zaterdag 15 april organiseren de Schone Buurt Coaches in samenwerking met drie Boskoopse organisaties van 10.00 tot 12.00 uur een grote voorjaarsschoonmaak in Boskoop Centrum. Diezelfde middag van 14.00 tot 16.00 uur is er een workshop ‘Creatief met zwerfafval’ voor jong en oud. De start, afsluiting en workshop vinden plaats bij de Bibliotheek aan het Raadhuisplein in Boskoop.

Karen van ’t Padje, Schone Buurt Coach bij de Gemeente Alphen aan den Rijn is initiatiefnemer van het project. Karen: “De opschoonactie in de ochtend organiseren we samen met Boskoop Schittert. Dit is een groep vrijwilligers die elke maand een deel van hun dorp zwerfafvalvrij te maken. Belangrijk voor een fijne leefomgeving, maar ook heel leuk en verbindend om te doen.”

Van waardeloos naar waardevol! ’s Middags van 14.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen en volwassenen meedoen met de workshop ‘Creatief met zwerfafval’ in de bieb. Hiervoor zochten de Schone Buurt Coaches de samenwerking met Boskoop Creatief en het Huis van Duurzaamheid van Bibliotheek Rijn en Venen. Voor degenen die meedoen met zowel het ochtend- als het middagprogramma is er een lunch in de vorm van een broodje.

Annelies Leeflang, docent bij Boskoop Creatief: “Ik vind het een mooie uitdaging om mensen te inspireren om met andere ogen naar afval te kijken. Van iets waardeloos weer iets waardevols maken, daar heb je creativiteit voor nodig.”

Patricia Larche, programmacoördinator Duurzaamheid bij de Bibliotheek: “Van mijn opa heb ik geleerd dat veel dingen die een ander weggooit nog heel goed bruikbaar zijn. Het is duurzaam, goedkoop en ontzettend leuk om een nieuwe toepassing te vinden voor iets wat je vindt op straat of uit een container vist. Extra leuk: na de workshop zijn de gemaakte kunstwerken nog een maand lang te bewonderen als expositie in de hal van het Oude Raadhuis.”

Meedoen en meer informatie

Deelname aan beide activiteiten is gratis en geschikt voor alle leeftijden (vanaf 6 jaar). Aanmelden is wel noodzakelijk en kan via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekrijnenvenen.nl/duurzaamheid. Zoek in de Groene agenda naar Voorjaarsschoonmaak of Workshop Creatief met zwerfafval. Voor de workshop is het aantal plaatsen beperkt.