In de Spo(r)tlight: Sport 4 Sport Benefietloop

We blikken deze keer vooruit om een nieuwe activiteit: De Sport 4 Sport Benefietloop. Op 21 juni wordt deze sponsorloop georganiseerd door Alphen Vitaal en Rotary Alphen op het terrein van AAV’36.

Waarom wordt deze benefietloop georganiseerd? ‘Bij Alphen Vitaal zijn wij fan van sport en bewegen’, opent ArJan Wille, directeur van Alphen Vitaal. ‘Het is een absoluut voorrecht om lekker te kunnen sporten en bewegen. Met de Sport 4 Sport benefietloop wordt er geld ingezameld voor doelgroepen voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is vanwege een beperking, bijvoorbeeld omdat zij daar onvoldoende geld voor hebben. Deze mensen kunnen in sommige gevallen een financiële bijdrage krijgen van het Jeugddeelnamefonds of het Volwassenenfonds voor sport en cultuur. Daarom gaat dit jaar de opbrengst naar het Jeugddeelnamefonds en Volwassenenfonds en de Jaarmarktestafette.’

Aan welke afstanden kan je mee doen? Er komen in totaal 4 verschillende wandelafstanden: 2, 4, 6 of 8 km. ‘We richten ons qua deelnemers op basisschool en middelbare schooljeugd, zegt Teun Huisman van Rotary Alphen. We hebben voor 4 verschillende afstanden gekozen zodat er voor alle leeftijden wel een passende afstand is. Bij het aanmelden via de website kunnen deelnemers hun afstand kiezen.

Is het een eenmalige activiteit of kunnen wij dit evenement in de toekomst terug verwachten. ‘De Sport 4 Sport benefietloop moet de start worden van iets moois’, vervolgt ArJan Wille. ‘Uiteindelijk willen het evenement laten uitgroeien tot een Sport 4 Sport festival. Sport is namelijk ook fun en dat verdient een feestje. We gaan er daarom tijdens deze eerste editie super gezellig maken met muziek en leuke activiteiten op het middenterrein van AAV'36 met o.a. laser gamen, archery tag en een groot survival springkussen. Na afloop van je wandeling’

Is de inschrijving al geopend? Inschrijving kan gedaan worden via een speciaal benefietplatform, www.supp.to/sport4sport. Na aanmelding kan de deelnemer dit platform ook delen met familie en bekenden om donaties op te halen voor het goede doel.