De hoofdredacteur van HierisALPHEN.

De trends van 2023 - Volgens hoofdredacteur Angela Ponsioen

Wat zijn de trends in dit nieuwe jaar? Hoe gaan we leven? Wat vinden we belangrijk? Hoe gaan we wonen en werken? Na de wereldwijde coronapandemie, de oorlog en de energiecrisis zijn we er meer en meer van bewust dat we moeten leven volgens het motto ‘carpe diem’.

Op korte termijn beslissen, niet alleen plannen in de toekomst, maar doe het in het nu, nu het kan. Ik stel niets meer uit, want voordat je het weet kan het niet meer. Ook zullen we budgetbewuster gaan leven. We zullen meer en meer gaan kiezen voor dingen die geen of weinig geld kosten. Een stevige wandeling langs het Meer, een historische stadswandeling of een uitgestippelde fietsroute doen langs de molens in en langs de dorpen; dat kost allemaal niets.

Zo hebben we ook de buitensporten ontdekt. Jong en oud doet aan buitenfitness, alleen of in groepsverband. Heerlijk de natuur in. Die is immers belangrijker dan ooit. We willen groen om ons heen, in huis en in de tuin. Én we gaan natuurlijk duurzamer leven, wonen en werken. We willen energie besparen en duurzame keuzes maken. We zijn ons steeds meer bewust dat we zuinig moeten zijn op onze planeet.

We kiezen voor kwaliteit van leven en dat we zuinig moeten zijn op elkaar. Ik besef meer en meer dat het allerbelangrijkste is om goed voor mijn gezin, familie en vrienden te zorgen. Ze veel liefde en aandacht te geven. Dat kost helemaal niets en het maakt mijn leven blijer, mooier en gezelliger. Deze trend mag nooit meer voorbij gaan!