Maak kans op een VIP arrangement

Maak kans op een VIP arrangement

Voor Zomerspektakel aan het Meer

Zoek jij ook het Spektakel op deze zomer? We trappen het zomerseizoen af met Zomerspektakel aan het Meer en wij mogen meerdere gave VIP-arrangementen verloten. Je krijgt:

- Vier tickets voor de vrijdagavond, waar artiesten als Krezip, Snelle en Afrojack optreden
- Een kijkje achter de schermen
- Een meet & greet met één van de artiesten op zondagavond
- Hapjes en drankjes

Wil jij kans maken op dit gave VIP-arrangement? Doe dan nu snel mee en volg de volgende stappen:
>  Schrijf je in voor de Hier is ALPHEN nieuwsbrief
> Volg Hier is ALPHEN op Social Media
> Tag je vrienden die jij mee wilt nemen om nog meer kans te maken

Annelies de Regt

Annelies de Regt

stelt haar terrein beschikbaar voor festival

Zorgboederij het Strotouw is een zelfstandige, kleinschalige zorgboerderij. Mensen met een verstandelijke beperking of met dementie kunnen hier een fijne dagbestedingsplek vinden. Speciaal voor festival Onderuit stelt Annelies hun erf, ruimtes en land ter beschikking om daar voorstellingen te laten zien. Er is ook kunst te zien van iemand die op haar boerderij werkt. 

Volg ons

Volg ons

op instagram en facebook

Volg jij ons al op instagram en facebook? Daarop staan de allerlaatste nieuwsverhalen van onze ondernemers en bewoners. Gewoon doen!

@HierisAlphen

Gideon Roggeveen over festival Onderuit

Gideon Roggeveen over festival Onderuit

in de polder

Hij werkt al ruim 15 jaar als theatermaker en is een echt culturele duizendpoot. Festival Onderuit stamt uit 2010 en daar wordt dus nu door Gideon als regisseur en artistiek leider weer nieuw leven in geblazen. “Er worden ongelooflijk mooie culturele dingen gemaakt, zowel professioneel als door amateurs. Ik laat ze op deze unieke plek in Koudekerk bij elkaar komen en samenwerken.”

Eindpresentatie Explore! door jongeren

Eindpresentatie Explore! door jongeren

in theater Castellum

De afgelopen weken is er hard gewerkt door Alphense jongeren tijdens de workshops Urban Dance en Fotografie. Op maandagavond 27 mei a.s. verzorgen alle deelnemers in de Kleine zaal van Castellum een presentatie, waarin zij hun talent presenteren. De avond start om 20:45 uur, inloop vanaf 20:00 uur. De toegang is gratis.

Castellum presenteert programma

Castellum presenteert programma

theaterseizoen 2024/2025

Op donderdag 16 mei is het nieuwe theaterprogramma van Castellum verschenen. Het complete aanbod – te zien op de website en in de brochure - biedt een rijke verscheidenheid aan genres, waardoor er voor iedereen in Alphen en omstreken wel iets is om naar uit te kijken. Een tipje van de sluier: Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, Nick Schilder, The Analogues en Hans Klok komen naar Alphen aan den Rijn. En er is meer! Van hilarisch cabaret van bekende en nieuwe namen tot meeslepende dans. Van grote internationale opera’s en verbluffende musicals tot vrolijke familievoorstellingen; je maakt ’t mee in Castellum.

Museum Hazerswoude actief

Museum Hazerswoude actief

tijdens Archeologie dagen op 15 juni

In het museum zijn van 11:00 tot 16:00 uur gratis activiteiten voor jong en oud. Van workshops archeologie en gemmen maken tot een vernieuwde vitrine met Romeinse vondsten en filmpjes met toelichting. Kinderen kunnen een workshop archeologie volgen. Zij leren hoe een echte archeoloog te werk gaat. En wie weet wat er gevonden wordt!

Gratis Midzomeravond in Archeon

Gratis Midzomeravond in Archeon

op zaterdag 22 juni voor inwoners van Alphen

In Museumpark Archeon wordt een gratis Midzomeravond georganiseerd, omdat de gemeente Alphen aan den Rijn 10 jaar bestaat. Tijdens deze speciale avond opent het Archeon de deuren van het park om samen met inwoners ‘2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid’ te vieren.

Het Boomkwekerijmuseum is jarig!

Het Boomkwekerijmuseum is jarig!

50 jaar

Het is feest in het museum, zij zijn dit jaar 50 jaar jong! Na een bescheiden begin met twee vitrines bij de VVV, destijds gevestigd in de boomkwekerswoning, staat er nu aan het Reijerskoop in Boskoop een volwaardig, officieel geregistreerd museum dat er zijn mag.

Cultuur4daagse Alphen aan den Rijn

Cultuur4daagse Alphen aan den Rijn

start op zaterdag 25 mei

In 2024 trekt er een Cultuur4daagse door de gemeente Alphen aan den Rijn. Vier bijzondere culturele festivals zijn onderdeel van deze vierdaagse in 2024: het jaar waarin de Gemeente Alphen aan den Rijn in de huidige samenstelling 10 jaar bestaat. In vier weekenden van 25 mei tot en met eind augustus vinden de evenementen Festival Onderuit, Zomerspektakel, Blooming Boskoop en Straatmuzikanten aan den Rijn plaats.

Lees het Hier is ALPHEN magazine

Nu ook online!

Heb je het magazine niet ontvangen? Lees dan nu de online versie. Heb jij ook interesse om in het volgende nummer te adverteren, of heb jij een mooi verhaal te vertellen of andere leuke tips? Neem dan contact op via redactie@hierisalphen.nl met onze redactie. 

Lees het magazine

Even er tussenuit

Verhalen uit en over Alphen