Alphense maatjesprojecten

Alphense maatjesprojecten

op een rij

Doe jij ook zo graag iets voor een ander?

- Fietsmaatjes

- Tom in de buurt

- Automaatje (Participe)

Succes hardlopers

met de 20 van Alphen!

Hier is Alphen wenst alle deelnemers van de 20 van Alphen veel sportief succes toe! Laten we iedereen aanmoedigen en hen naar de finish juichen!

In de Spo(r)tlight

In de Spo(r)tlight

Het Alphens Sportgala

Vrijdag 15 maart gaan de spotlights letterlijk aan. In deze editie van in de spo(r)tlights gaan de spotlights letterlijk aan. Op vrijdag 15 maart vindt namelijk het Alphense Sportgala plaats in het Castellum Theater in Alphen aan den Rijn. Er zijn in totaal 8 categorie waarin prijzen worden uitgereikt.

Ben je benieuwd naar de genomineerde?

Cindy van Parkvilla

Cindy van Parkvilla

trots op bezoekersaantal filmhuis

“Bezoekers komen behalve voor de film ook voor de sfeer van Parkvilla. Dat horen we regelmatig terug. Het mooie gebouw, de gastvrijheid die we bieden is echt een meerwaarde. Het is een totaalbeleving en een avondje of middagje uit. Zeker als we dit combineren met bijvoorbeeld een inleiding of buffet. Een persoonlijke aanpak dus en dat wordt gewaardeerd.”

De Beweegtas voor minima

De Beweegtas voor minima

bij Kledingbank Groene Hart

Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal slaan handen ineen en bedenken beweegtas voor minima. Vanuit de gezamenlijk visie dat iedereen moet kunnen sporten én hiervoor de benodigde middelen als nodig heeft, is het idee ontstaan om het project SPORT JE OOK MEE?! te starten.  Vanaf maart is voor ieder gezin wat gebruik maakt van het aanbod van Kledingbank Groene Hart een beweegtas met sport- en spelmateriaal beschikbaar.

Hoogstam fruitbomen

Hoogstam fruitbomen

Pareltjes in ons landschap

Deze winter, tussen november 2023 en april 2024, werden in gemeente Alphen aan den Rijn 130 hoogstam fruitbomen geplant, verdeeld over 18 boomgaarden. De laatste is geplant door wethouder Relus Breeuwsma. 

Unieke verhalen

Unieke verhalen

van Written by Luna

De uit Boskoop afkomstige Luna is Brand Copywriter en onlangs lid geworden van de VOA: “Met mijn bedrijf Written by Luna zet ik unieke verhalen van bedrijven en ondernemers op papier, zodat zij kunnen vlammen. Ik geloof er namelijk in dat ieder bedrijf een sterk en uniek verhaal heeft.”

Volg ons

op instagram en facebook

Volg jij ons al op instagram en facebook? Daarop staan de allerlaatste nieuwsverhalen van onze ondernemers en bewoners. Gewoon doen!

@HierisAlphen

'Je, Anne' in Castellum

'Je, Anne' in Castellum

over het dagboek van Anne Frank

Het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank keert terug in de theaters en wel in een bijzondere versie. In ‘Je, Anne’ vormen liedjes en dagboekfragmenten (en soms een combinatie van beide) een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode. Het verhaal blijft hierbij volledig trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien.

Castellumkoor in Aarhof

Castellumkoor in Aarhof

op zaterdag 2 maart

Dit wil je niet missen! Op 13 april viert het Castellumkoor haar 15-jarig jubileum in Theater Castellum. Als voorproefje zingen ze op zaterdagmiddag 2 maart in de Aarhof, tussen 14.00 en 16.30 uur, op het pleintje voor de Blokker.

Kom je lekker kijken en meezingen met o.a. Rolling in the Deep, Mr. Blue Sky, Killer Queen? 

Lees het Hier is ALPHEN magazine

Nu ook online!

Heb je het magazine niet ontvangen? Lees dan nu de online versie. Heb jij ook interesse om in het volgende nummer te adverteren, of heb jij een mooi verhaal te vertellen of andere leuke tips? Neem dan contact op via redactie@hierisalphen.nl met onze redactie. 

Lees het magazine

Even er tussenuit

Verhalen uit en over Alphen