Waar kijk jij het EK?

Waar kijk jij het EK?

Zondag Nederland - Polen

Vanaf vrijdag 14 juni start het EK en moedigen we met zijn allen enthousiast het Nederlands team aan! En wat is er leuker, dan dit samen te kijken met vrienden, familie, collega's of buurtgenoten?

Nationale Archeologiedagen

Nationale Archeologiedagen

in Museumpark Archeon

Op 15 en 16 juni 2024 zijn de Nationale Archeologiedagen in Museumpark Archeon. Ontdek de verhalen die verborgen liggen in de Nederlandse bodem en ervaar de rijkdom van ons verleden. Kom oog in oog te staan met sporen uit het verre verleden.

Schrijf je in

Schrijf je in

voor onze wekelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van al het moois, leuks en bijzonders in Alphen aan den Rijn. Iedere vrijdag op 12:00 uur in je mailbox, met nieuws en tips van onze redactie.

Anjo en Marcel vieren 10 jarig bestaan

Anjo en Marcel vieren 10 jarig bestaan

van hun eetcafé de Hoek

Al bijna 10 jaar runnen Anjo en Marcel hun eetcafé de Hoek in Koudekerk aan den Rijn. En dat gaat uitgebreid gevierd worden we op vrijdag 28 juni. Eigenaar Marcel vertelt; “Op ons terras speelt dan de band de Rockin'Stones in een gemoedelijke akoestische setting waar ook de prijsuitreiking van het winnende eendje bij hoort.

Wendy Broekhuizen wil meer aandacht

Wendy Broekhuizen wil meer aandacht

voor Amadeushuis

Het Amadeushuis bestaat alweer 1 jaar en Wendy vindt dat aan dit huis voor ouderen met dementie meer aandacht moet krijgen. “Lang niet iedereen weet dat dit huis waar ikzelf werk is gevestigd in het levendige stadscentrum van Alphen.

Bij ons stimuleren wij ouderen met dementie het maximale uit hun leven te halen. Met oog voor vrijheid, eigen ideeën en initiatieven. En eerbied voor ieders persoonlijke waarden, beleving, wensen en achtergrond.”

 

Home Nieuws I Am the River, The River is Me

Home Nieuws I Am the River, The River is Me

en Q&A bij Parkvilla

De film I Am The River, The River Is Me is meer dan een reis door een adembenemend landschap en een samenleving, die zo ver af lijkt te staan van het kapitalisme en individualisme. Het is een call for action, een oproep om waardesystemen ten aanzien van natuur en gemeenschap te herzien in het belang van het toekomstige leven op aarde. Na de film op zaterdag 22 juni is er een nagesprek met Chautuileo Tranamil, de eerste Mapuche vrouw die zich verkiesbaar stelde voor de Amsterdamse gemeenteraad.

De leukste wielertoertocht door het Groene Hart

De leukste wielertoertocht door het Groene Hart

De Ronde om Alphen

De Ronde om Alphen wordt dit jaar gehouden op zondag 30 juni. De sfeervolle wielertoertocht start tussen 08.30 en 10.00 uur. De start & finishlocatie is net als voorgaande jaren bij het Ketelhuys op het terrein van De Werf bij de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Van daaruit voert de fietstoertocht over afstanden van 70, 100 of 120 kilometer om Alphen aan den Rijn.

Voetbalevenement ‘Lekker Hollands’

Voetbalevenement ‘Lekker Hollands’

twee dagen in Park Rijnstroom

Op 21 & 22 juni komt Park Rijnstroom tot leven met een spectaculair evenement ‘Lekker Hollands’. Het grote grasveld zal op vrijdag worden omgetoverd tot een levendige plek om de spannende voetbalwedstrijd Nederland-Frankrijk te aanschouwen. De wedstrijd begint om 21.00 uur, maar het evenement start al om 19.00 uur! Dat wordt een avond vol Oranjegekte. 

Fonds Alphen en omstreken

Fonds Alphen en omstreken

 steunt het Boomkwekerijmuseum

Het Boomkwekerijmuseum in Boskoop heeft uitbreidingplannen. Onderdeel hiervan is het realiseren van een centraal depot voor het bewaren van een groot aantal objecten en boeken dat het museum in bezit heeft. Een nieuw depot heeft als voordeel dat het binnenklimaat goed kan worden geborgd en dat het kan worden opengesteld voor het publiek en voor educatieve doeleinden. Mede door de belangrijke bijdrage van Fonds Alphen en omstreken kan dit depot worden gerealiseerd.

Lees het Hier is ALPHEN magazine

Nu ook online!

Heb je het magazine niet ontvangen? Lees dan nu de online versie. Heb jij ook interesse om in het volgende nummer te adverteren, of heb jij een mooi verhaal te vertellen of andere leuke tips? Neem dan contact op via redactie@hierisalphen.nl met onze redactie. 

Lees het magazine

Even er tussenuit

Verhalen uit en over Alphen