Zoek dit weekend het spektakel op!

Zoek dit weekend het spektakel op!

Drie dagen lang feest

Het is eindelijk zover, Zomerspektakel aan het Meer gaat dit weekend los aan de Zegerplas. Er komen bekende artiesten als BLØF, Chef' Special, Kraantje Pappie, Suzan & Freek, Flemming en Roxeanne Hazes naar het festival. Naast muziek is er nog veel meer te doen voor jong en oud. 

Hier is Peter

Hier is Peter

Theatervrouw pur sang en ‘moeder’ van PA

Zijn vader is één van de oprichters, hijzelf zit al veertig jaar bij de club. Peter Kranenburg (59) is speler en decorbouwer bij het Zwammerdams Amateur Toneel (Z.A.T.) en draait zijn hand ook niet om voor andere hand- en spandiensten.

In november speelt het volwassentoneel een nieuw toneelstuk. Peter heeft aangegeven dat hij graag wil meespelen. “Het is even afwachten of ik een rol krijg.” Maar eerst richt hij zijn volle aandacht op de jeugdgroep die zondagmiddag 4 juni twee keer het toneelstuk ‘Kroes en de Kruimeldiefjes’ in het Nutsgebouw speelt.

Het festivalseizoen in Alphen

Het festivalseizoen in Alphen

Zomerspektakel
2, 3 & 4 juni

Blooming Boskoop
10, 11, 14 & 15 juni

Hoekstock
16 & 17 juni

Alphense Haringparty
Vrijdag 23 juni

Dutch Summer Vibes Open Air
Vrijdag 7 juli

Wet 'n Wild Beachfestival
Zaterdag 8 juli

Straatmuzikantenfestival
Zaterdag 26 augustus

Speciale editie Alphense Maestro komt eraan

Speciale editie Alphense Maestro komt eraan

Een muzikaal spektakel op het Rijnplein

Wie is de beste maestro uit Alphen aan den Rijn en omstreken? Op die vraag zal zaterdag 17 juni een antwoord komen. Winnaars van voorgaande edities van zowel de Alphense als de Bodegraafse Maestro zullen het tegen elkaar opnemen voor de titel.

Open Dag Parkvilla zondag 4 juni

Open Dag Parkvilla zondag 4 juni

Met veelzijdig programma

Op zondag 4 juni organiseert Parkvilla van 10.00 tot 15.00 uur de jaarlijkse open dag. Deze keer is het programma nog veelzijdiger dan voorgaande jaren. Gratis inloopworkshops, proeflessen, kunstverkoop door cursisten, een modeshow van de textielafdeling, het maken van een gezamenlijk kunstwerk en een presentatie van het nieuwe theaterprogramma 2023|2024. 

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

Iedere vrijdag om 12:00 uur

De redactie van Hier is ALPHEN brengt je iedere week op de hoogte wat er allemaal te doen is in onze gemeente of komt met actueel leuk nieuws. Ook op de hoogte blijven?

Zwammerdam heeft weer een kroeg

Zwammerdam heeft weer een kroeg

BLOOM is geopend

Het klassieke bruine café in Zwammerdam heeft veel namen en eigenaren gehad: De Platte Buis, Het Gezwam en ‘t Geluk, om er maar een paar te noemen. Maar het lukte de ondernemers steeds maar niet om de deuren langere tijd open te houden. Patrick van Leeuwen (50), die verderop in het dorp woont, denkt precies te weten wat Zwammerdammers en passerende fietsers zoeken in een café.

De mannen van Knøss

De mannen van Knøss

Volgens de oprichters Robert Jan van Noort, Kees van Keeken, Jos Burger en Wouter Keijzer verenigt hun restaurant Knøss al het goede van Scandinavië: puur en goed eten, een natuurlijk decor en een huiselijke sfeer. Sinds 2019 is het dé ‘place to be’ achter schoenzaak van Keeken voor koffie, lunch, borrel, een gezellig feestje of bedrijfslunch! 

Inwijdingsconcert Steinmeyer-orgel in Adventskerk

Inwijdingsconcert Steinmeyer-orgel in Adventskerk

Na 100 jaar herhaald

Op zondagmiddag 18 juni wordt een bijzonder orgelconcert op het Steinmeyer-orgel gespeeld in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Simon Stelling, stadsorganist en vaste organist in de Adventskerk, zal het inwijdingsconcert van het prachtige orgel uit 1923 nogmaals opvoeren.

Beeldend kunstenaars organiseren eerste editie Alphen Art Event

Beeldend kunstenaars organiseren eerste editie Alphen Art Event

9, 10 & 11 juni op de Werf

Tijdens dit weekend zijn de industriële hallen in het havengebied De Werf het decor voor een bijzonder kunstevenement. Bezoekers kunnen kunst beleven bij de grote expositie van lokaal en regionaal talent, en genieten van diverse live optredens en workshops. Ook wordt een bijzonder kunstwerk gepresenteerd dat speciaal voor het event in samenwerking met Cultuurpalet door 1.000 basisschoolleerlingen is gemaakt. 

Lees het Hier is ALPHEN magazine

Nu ook online!

Heb je het magazine niet ontvangen? Lees dan nu de online versie. Heb jij ook interesse om in het volgende nummer te adverteren, of heb jij een mooi verhaal te vertellen of andere leuke tips? Neem dan contact op met onze redactie via redactie@hierisalphen.nl.

Lees het magazine

Even er tussenuit

Verhalen uit en over Alphen