De zomervakantie is begonnen!

De zomervakantie is begonnen!

Natuurlijk doen weer honderden kinderen mee aan bijvoorbeeld huttenbouw of het Vakantiespel. Check ook eens het programma voor de andere weken dat door Alphen Vitaal is samengesteld. Zelfs voor de 55 plussers is er een uitgebreid activiteitenprogramma waarin het allemaal draait om beweging.

Steven van de Rijk Zuivel

Steven van de Rijk Zuivel

over zijn passie voor zuivel maken

Bij Steven, eigenaar van de Rijk Zuivel, koop je in de zuivelwinkel verse zuivelproducten zoals melk, vla en ijs. “Iedere dag werken wij met passie op ons melkveebedrijf. Van de melk van onze eigen koeien maken wij heerlijke zuivelproducten. Ons bedrijf, gelegen aan de rand van Alphen aan den Rijn, is kleinschalig maar al 3 generaties in onze familie.” 

Schrijf je in

Schrijf je in

voor onze wekelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van al het moois, leuks en bijzonders in Alphen aan den Rijn. Iedere vrijdag op 12:00 uur in je mailbox, met nieuws en tips van onze redactie.

Alphense Emma (22) nieuwe eigenaar

Alphense Emma (22) nieuwe eigenaar

Bram Ladage Alphen

Vanaf haar 15de is de goedlachse Emma al werkzaam bij Bram Ladage. Het ondernemerschap is haar met de paplepel ingegoten, met name door haar opa en oma die vroeger op de hoek van de Zaalbergstraat een groentezaak hadden. En nog steeds is haar oma dagelijks haar grote steun en toeverlaat. Nu de liefde met haar ex-vriend weer is opgebloeid, ziet Emma de toekomst zowel privé als zakelijk zonnig tegemoet.

Ziendesluis bij Nieuwkoop

langer open

De Ziendesluis bij Nieuwkoop wordt in de zomermaanden tot 21.00 uur bediend. Dat is een uurtje langer dan gebruikelijk om het varen tussen Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop te stimuleren. Heb je een boot of ga je er eentje huren? Doe dan vooral eens een rondje naar het fraaie vaargebied van de Nieuwkoopse Plassen met volop horeca om en aan het water. Anderzijds is het daarmee voor Nieuwkopers vaarders makkelijker om s' avonds een hapje te eten in Alphen. Wel even zwaaien naar elkaar onderweg, zoals gebruikelijk is op het water ;) 

Renate gaat terug naar de basis

Renate gaat terug naar de basis

Chocoladeproeverijen in Choco Made

Samen met haar broer had ze het succesvolle bedrijf De Truffel., een chocoladeleverancier voor de retail. Toch gooide ze het roer om en besloot zelf van cacaobonen allerlei chocoladeproducten te gaan maken. Zo doopte ze haar winkel De Truffel in de Hooftstraat van Alphen om tot Chocomade, waar achter een glazen wand machines staan opgesteld om chocolade te maken.

Ontdek zomerse avonturen

Ontdek zomerse avonturen

in Museumpark Archeon

Geniet tijdens de zomermaanden van speciale themaweken in Museumpark Archeon. Met volop activiteiten en levende geschiedenis waar de bezoekers zelf aan mee kunnen doen. Beleef de prehistorie zoals nooit tevoren tijdens de prehistorische week. Ontdek mode door de eeuwen heen tijdens het modeweekend. In de middeleeuwse week doen bezoekers mee met middeleeuwse spelletjes en ridderactiviteiten. Dit jaar vindt voor de 25ste keer het Internationale Romeins Festival plaats! Daarna nemen de Vikingen het park over tijdens het Internationale Viking festival met een kampement, handel, ambachten en demonstraties. Kom naar Museumpark Archeon en beleef de zomer als nooit tevoren met een spannende reis door de tijd.

Jary Göbel van zwembad Thermen2

Jary Göbel van zwembad Thermen2

organiseert ‘Swim to fight Cancer’

In samenwerking met Alphen Vitaal organiseert Jary van zwembad De Thermen2 op zondag 1 september Swim to fight Cancer. Een fantastische happening waarvan de opbrengst aan kankeronderzoek wordt bijgedragen. De start is in het haventje bij Maggie Blue, dan zwem je de Oude Rijn op richting Castellum. Je kunt kiezen uit een afstand van 500, 1000 of 2000m. Zwem je mee of wil je vrijwilliger zijn?

Lees het Hier is ALPHEN magazine

Nu ook online!

Heb je het magazine niet ontvangen? Lees dan nu de online versie. Heb jij ook interesse om in het volgende nummer te adverteren, of heb jij een mooi verhaal te vertellen of andere leuke tips? Neem dan contact op via redactie@hierisalphen.nl met onze redactie. 

Lees het magazine

Even er tussenuit

Verhalen uit en over Alphen