Sport & Spel in juni

Sport & Spel in juni

Check al het leuks in de UIT-Agenda!

8 t/m 10 juni Kermis Koudekerk 

11 juni Speldag Spellen aan den Rijn

14 juni Nintendo Night: Partygames

16 juni Borrel & Boules XL

17 juni SERA Toernooi & Hollandse Limes Classic

22 juni Alphense Bruggenrun

25 juni De Ronde om Alphen

Beeldend kunstenaars organiseren eerste editie Alphen Art Event

Beeldend kunstenaars organiseren eerste editie Alphen Art Event

9, 10 & 11 juni op de Werf

Tijdens dit weekend zijn de industriële hallen in het havengebied De Werf het decor voor een bijzonder kunstevenement. Bezoekers kunnen kunst beleven bij de grote expositie van lokaal en regionaal talent, en genieten van diverse live optredens en workshops. Ook wordt een bijzonder kunstwerk gepresenteerd dat speciaal voor het event in samenwerking met Cultuurpalet door 1.000 basisschoolleerlingen is gemaakt. 

Het festivalseizoen in Alphen

Het festivalseizoen in Alphen

Blooming Boskoop
10, 11, 14 & 15 juni

Hoekstock
16 & 17 juni

Alphense Haringparty
Vrijdag 23 juni

Dutch Summer Vibes Open Air
Vrijdag 7 juli

Wet 'n Wild Beachfestival
Zaterdag 8 juli

Straatmuzikantenfestival
Zaterdag 26 augustus

Speciale editie Alphense Maestro komt eraan

Speciale editie Alphense Maestro komt eraan

Een muzikaal spektakel op het Rijnplein

Wie is de beste maestro uit Alphen aan den Rijn en omstreken? Op die vraag zal zaterdag 17 juni een antwoord komen. Winnaars van voorgaande edities van zowel de Alphense als de Bodegraafse Maestro zullen het tegen elkaar opnemen voor de titel.

Reis mee naar de Rijnhaven

Reis mee naar de Rijnhaven

Ontwerperscollectief De Reuringdienst bouwt de komende periode aan het kunstproject ‘Resort Rijnhaven’. Op zaterdag 10 juni van 12.00 tot 15.00 uur, tijdens het Alphen Art Event op De Werf, kun je kennis maken met het project.

Stap vanaf De Werf in de watertaxi en laat je meevoeren naar ‘Resort Rijnhaven’! Een in limbo plek, een nieuwe onontdekte locatie. Reis je mee?

Hier is Peter

Hier is Peter

Al 40 jaar verbonden aan het Zwammerdams Amateur Toneel

Zijn vader is één van de oprichters, hijzelf zit al veertig jaar bij de club. Peter Kranenburg (59) is speler en decorbouwer bij het Zwammerdams Amateur Toneel (Z.A.T.) en draait zijn hand ook niet om voor andere hand- en spandiensten.

In november speelt het volwassentoneel een nieuw toneelstuk. Peter heeft aangegeven dat hij graag wil meespelen. “Het is even afwachten of ik een rol krijg.” Maar eerst richt hij zijn volle aandacht op de jeugdgroep die zondagmiddag 4 juni twee keer het toneelstuk ‘Kroes en de Kruimeldiefjes’ in het Nutsgebouw speelt.

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

Iedere vrijdag om 12:00 uur

De redactie van Hier is ALPHEN brengt je iedere week op de hoogte wat er allemaal te doen is in onze gemeente of komt met actueel leuk nieuws. Ook op de hoogte blijven?

Zwammerdam heeft weer een kroeg

Zwammerdam heeft weer een kroeg

BLOOM is geopend

Het klassieke bruine café in Zwammerdam heeft veel namen en eigenaren gehad: De Platte Buis, Het Gezwam en ‘t Geluk, om er maar een paar te noemen. Maar het lukte de ondernemers steeds maar niet om de deuren langere tijd open te houden. Patrick van Leeuwen (50), die verderop in het dorp woont, denkt precies te weten wat Zwammerdammers en passerende fietsers zoeken in een café.

De mannen van Knøss

De mannen van Knøss

Volgens de oprichters Robert Jan van Noort, Kees van Keeken, Jos Burger en Wouter Keijzer verenigt hun restaurant Knøss al het goede van Scandinavië: puur en goed eten, een natuurlijk decor en een huiselijke sfeer. Sinds 2019 is het dé ‘place to be’ achter schoenzaak van Keeken voor koffie, lunch, borrel, een gezellig feestje of bedrijfslunch! 

Inwijdingsconcert Steinmeyer-orgel in Adventskerk

Inwijdingsconcert Steinmeyer-orgel in Adventskerk

Na 100 jaar herhaald

Op zondagmiddag 18 juni wordt een bijzonder orgelconcert op het Steinmeyer-orgel gespeeld in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Simon Stelling, stadsorganist en vaste organist in de Adventskerk, zal het inwijdingsconcert van het prachtige orgel uit 1923 nogmaals opvoeren.

Lees het Hier is ALPHEN magazine

Nu ook online!

Heb je het magazine niet ontvangen? Lees dan nu de online versie. Heb jij ook interesse om in het volgende nummer te adverteren, of heb jij een mooi verhaal te vertellen of andere leuke tips? Neem dan contact op met onze redactie via redactie@hierisalphen.nl.

Lees het magazine

Even er tussenuit

Verhalen uit en over Alphen