Koningsdag 2024

Koningsdag 2024

Wat ga jij dit jaar doen?

Wij geven je de leukste tips voor dit jaar! Ontdek wat er allemaal te doen is in Alphen a/d Rijn, Boskoop, Benthuizen, Aarlanderveen, Koudekerk a/d Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp en Zwammerdam met Koningsdag. Van vrijmarkten tot muzikale optredens en van buikschuiven tot wedstrijden mooiste fietsversieringen. 

Voor jong en oud is er genoeg te doen! Ontdek het op Hier is Alphen.

Stoere horecatijger Daniëlle

Stoere horecatijger Daniëlle

vol passie over haar bar-biefstro DAAN

Als er één een bekende Alphense is, dan is het Daan wel. Een horecatijger met lef, doorzettingsvermogen en warmte. Op het moment dat je haar restaurant binnenkomt, voel je je thuis. En dat is nou precies waar ze de afgelopen 5 jaar samen met haar team aan gewerkt heeft. Dat daar een feestje van gemaakt wordt, zal niemand verbazen.

Volg ons

Volg ons

op instagram en facebook

Volg jij ons al op instagram en facebook? Daarop staan de allerlaatste nieuwsverhalen van onze ondernemers en bewoners. Gewoon doen!

@HierisAlphen

Ga je mee nog één keer de LAURA fietsen

Ga je mee nog één keer de LAURA fietsen

op 2, 3, 4 en 5 juli?

Het doek valt voor de Laura. 75 jaar lang hebben talloze Alphenaren mogen genieten van dé tocht der fietstochten; fietsvierdaagse LAURA. Elly Hazebroek (70) en Margriet Tuijn (78) hebben hem zeker 30 keer gefietst en hebben allebei in het bestuur gezeten als secretaris en penningmeester.

Het HierisALPHEN Magazine

Het HierisALPHEN Magazine

Nu ook online te lezen

Het vierde magazine van HierisALPHEN is uit. Maandag 25 maart werd het gratis verspreid door de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Heb jij 'm niet ontvangen? Het magazine is in openbare gelegenheden zoals de bibliotheek, het gemeentehuis en verschillende supermarkten af te halen. Heel veel lees plezier!

VakantieSpel deelnemersinschrijving

VakantieSpel deelnemersinschrijving

opent op 13 april

Aanstaande zaterdag, 13 april 2024, start de deelnemersinschrijving voor Het VakantieSpel. Het thema is dit jaar: Lab: de formule voor plezier. Het VakantieSpel vindt plaats van 19 t/m 23 augustus 2024.  

Op verkenning langs de molen

Op verkenning langs de molen

van Hazerswoude

Hazerswoude is een écht polderdorp. Aan alle kanten wordt het dorp omringd door polders. Die ontstonden sinds de dertiende eeuw. Toen begon men in dit gebied met ontginnen van het moerasveen. Door het introduceren van windmolens kon men steeds dieper ‘uitvenen’. In de achttiende eeuw tot wel -6 m.
onder NAP. Die diepe polders noemen we ’droogmakerijen’. We fietsen door de polders langs prachtige plekjes en zien verschillende (wind)molentypes. 

Kersverse moeder Vera terug

Kersverse moeder Vera terug

op het HierisALPHEN honk

Of nou ja, weggeweest, ik kon het niet laten om zo nu en dan nog even te komen buurten op kantoor. Op 6 februari ben ik trotse moeder geworden van ons eerste kindje Teun. Na 2,5 maand verlof begon het toch wel weer te kriebelen om te gaan werken en weer eens tegen volwassenen te kunnen kletsen in plaats van een baby. In de tussentijd heb ik inmiddels wel ontdekt wat je allemaal voor leuks kan doen mét baby hier in de gemeente en die tips deel ik graag met jullie.

Groene Inspiratiemarkt

Groene Inspiratiemarkt

Op zaterdag 20 april

Kom je ook naar de derde editie van de Groene inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid? Van 10.00 en 16.00 uur staat de Bibliotheek in het centrum helemaal in het teken van een betaalbaar, duurzaam, lekker leven. Met workshops, proeverijtjes, een Kleding RepairCafé, verkoop van lokale, duurzame en tweedehands producten en leuke prijzen bij het Rad van Voortuin!

Alphen aan den Rijn viert

Alphen aan den Rijn viert

dubbel jubileum

Tien jaar geleden gingen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude samen verder. Bij dit tweede lustrum van de jonge gemeente staan we stil met burgemeester Liesbeth Spies. “We laten dit lustrum uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan.”  Daarnaast staat de burgemeester stil bij het tweeduizend jarig bestaan van Alphen.

Lees het Hier is ALPHEN magazine

Nu ook online!

Heb je het magazine niet ontvangen? Lees dan nu de online versie. Heb jij ook interesse om in het volgende nummer te adverteren, of heb jij een mooi verhaal te vertellen of andere leuke tips? Neem dan contact op via redactie@hierisalphen.nl met onze redactie. 

Lees het magazine

Even er tussenuit

Verhalen uit en over Alphen