Waar kijk jij het EK?

Waar kijk jij het EK?

Zondag Nederland - Polen

Vanaf vrijdag 14 juni start het EK en moedigen we met zijn allen enthousiast het Nederlands team aan! En wat is er leuker, dan dit samen te kijken met vrienden, familie, collega's of buurtgenoten?

Marjolein van de Ven over 30 jarig jubileum

Marjolein van de Ven over 30 jarig jubileum

PWA bad

Het PWA Bad is een openluchtzwembad in Koudekerk aan de Rijn dat inmiddels 30 jaar bestaat en volledig draait op vrijwilligers. Marjolein is daar één van: “Met ca. 140 vrijwilligers zorgen we er elke dag voor dat er gemiddeld zo'n 190 bezoekers per dag veilig kunnen zwemmen en recreëren. Onze bezoekers komen niet alleen uit Koudekerk, maar ook uit Leiderdorp, Alphen, Hazerswoude en zelfs Den Haag). Lees hier meer

Schrijf je in

Schrijf je in

voor onze wekelijkse nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van al het moois, leuks en bijzonders in Alphen aan den Rijn. Iedere vrijdag op 12:00 uur in je mailbox, met nieuws en tips van onze redactie.

Alphense Naomi (22)

Alphense Naomi (22)

werkt op ‘Boerderij van Hoop’ in Kenia

Een boerderij in Kenia waar straatjongens in twee jaar transformeren tot agrariërs met een toekomst. Dat is het bijzondere verhaal van de Osligifarm (boerderij van Hoop) in Kenia waar de Alphense boerendochter Naomi stage loopt. Dit missionair project raakt levens van kansarme jongens uit de sloppenwijken van Kenia.

Alphen introduceert elektrische huurfietsen

Alphen introduceert elektrische huurfietsen

Vanaf maandag 24 juni kunnen inwoners en toeristen van Alphen aan den Rijn gebruikmaken van het nieuwe huurfietssysteem. Dit initiatief biedt de mogelijkheid om het Groen hart te verkennen middels de vele fietsroutes die op www.hierisalphen.nl te vinden zijn.

 

Derde editie kinderfestival Konijn aan de Rijn

Derde editie kinderfestival Konijn aan de Rijn

 komt eraan in Parkvilla

Op zondag 14 juli organiseert Parkvilla voor de derde keer het succesvolle culturele event Konijn aan de Rijn. De zomervakantie kan niet mooier beginnen. Het festival is gratis en er is van alles te beleven: theatervoorstellingen, creatieve workshops, een hoorspel, leuke kinderfilms en schminken. En niet te vergeten: lekker eten.

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

De Ronde om Alphen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Eerste Alphense editie van Swim to Fight Cancer

Eerste Alphense editie van Swim to Fight Cancer

op 1 september

Op zondag 1 september 2024 vindt de allereerste Alphense editie van de Swim to Fight Cancer plaats. Swim to Fight Cancer is een openwater zwemevenement, waaraan duizenden deelnemers door heel het land – jong en oud – meedoen om geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Bij de Alphense editie zwemmen de deelnemers (jong & oud) via de haven aan de Aarkade naar de Oude Rijn en zetten onmacht om in kracht. Dit prachtige event is een samenwerking tussen Stichting Fight Cancer, Alphen Vitaal en De Thermen2.

Lees het Hier is ALPHEN magazine

Nu ook online!

Heb je het magazine niet ontvangen? Lees dan nu de online versie. Heb jij ook interesse om in het volgende nummer te adverteren, of heb jij een mooi verhaal te vertellen of andere leuke tips? Neem dan contact op via redactie@hierisalphen.nl met onze redactie. 

Lees het magazine

Even er tussenuit

Verhalen uit en over Alphen