Top 6 wandelroutes

Top 6 wandelroutes

Zin om lekker naar buiten te gaan en wil je de gemeente Alphen op de voet verkennen? Dan hebben wij voor jouw de top 6 wandelroutes door Alphen klaargezet. Klik verder om de routes te zien. En geniet van wat gemeente Alphen te bieden heeft.

Early bird tickets Zomerspektakel

vanaf nu in de verkoop!

Vind jij het koude weer van nu helemaal niks en zit je met jouw gedachten al helemaal in de zomer? Dan is er goed nieuws! Dit weekend gaan de early bird tickets van het Zomerspektakel in de verkoop. Zorg ervoor dat je erbij bent om zo alvast in een zomerse sfeer te komen.  Aanmelden kan via deze link.

’t Woonhuys blijft!

’t Woonhuys blijft!

in de Raadhuisstraat in Alphen

Ze was van plan lekker van haar pensioen te gaan genieten en daarom met haar winkel per 1 maart te stoppen. De nieuwe eigenaar van het pand besloot er pas over een paar maanden in te trekken, dus nam Nel het besluit om met haar gezellige en mooie woonwinkel open te blijven tot eind augustus. Deze week zijn er al weer nieuwe collecties binnen en zijn er hartstikke leuke aanbiedingen. Haar geliefde merk LAMPE BERGER blijft ze verkopen in deze winkel, ook bij de nieuwe eigenaar. Vanaf 2 maart gaat ze drie dagen in de week open, op donderdag, vrijdag en zaterdag. Lees hier meer

Groei recreatie en toerisme

Groei recreatie en toerisme

in en rond Alphen 

Het was bijzonder om te zien dat het agrarisch bedrijf in combinatie met recreatie en toerisme zo zichtbaar is. Dat is een van de doelstellingen van PReT, het Platform voor Recreatie en Toerisme. Voorzitter Koosje de Koeijer sprak de deelnemers vol passie toe over onder anderen het Groene Fonds en over de ontwikkeling van (boekbare) arrangementen. 

Toveren met blad in het boomkwekerijmuseum

Toveren met blad in het boomkwekerijmuseum

in Boskoop

Dinsdag 31 januari gaat het museum weer open. De expositie ‘Toveren met blad’ met prachtige ecoprints van Elly Nederpeld gaat dan haar laatste twee weken in. Maar naast ecoprinten is Elly ook vaardig met de punchmachine. Ben je ook zo nieuwsgierig naar de originele kunstwerken die hieruit voortkomen? 

Wandel je warm!

voor Oekraïne op 5 februari

De winter in Oekraïne is zo veel kouder dan hier. Daarom zijn ze daar heel erg afhankelijk van kachels om zich goed warm te houden. Maar de kachels branden vaak niet, omdat energiecentrales worden gebombardeerd en uitvallen. Oekraïners die verblijven in Rijnwoude maken zich dan ook heel erg zorgen om hun achtergebleven landgenoten. Daarom is deze actie bedacht om geld op te halen voor generatoren voor in Oekraïne.

De start is tussen 12:00 en 14:00 uur. Er zijn 2 wandelingen uitgeschreven: één voor het gezin van 4 kilometer en één stoere polderwandeling van 7 kilometer.

Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar secretaris@rotaryclubrijnwoude.nl

  Jij kiest niet de schoen, de schoen kiest jou

  Jij kiest niet de schoen, de schoen kiest jou

  Wandelen in de gemeente 

  Peter de Jong is eigenaar van Running & Walkingcenter in de Raadhuisstraat. Al twaalf jaar geeft hij daar met plezier advies zodat iedereen de juiste wandel- of hardloopschoenen kan krijgen. “Een goede wandelschoen kan blessures voorkomen, die kies je niet op de kleur uit”, Aldus Peter. 

   

  Alphen fietshart

  Belangrijke trends wijzen de komende jaren op sterk toenemend gebruik van de fiets. Denk alleen al aan vergroening en elektrificatie van de tweewieler. Door vooral de laatste ontwikkeling zal de fiets een steeds grotere rol gaan spelen. Alphen, uiterst strategisch gelegen in zowel het groene hart als in de randstad, is daarom dé aangewezen plaats om het fietshart van de regio te worden. 

  De ronde om Alphen

  De ronde om Alphen

  op de racefiets 

  Naar buiten gaan betekent ook lekker op de fiets klimmen. In dit geval een keer op de racefiets, want de Ronde om Alphen op 25 juni met 70, 100 of 140 km moet je echt hierop doen én is voor iedereen. Maar wel goed trainen! De early bird tickets zijn vanaf dit weekend verkrijgbaar. Lees hier meer

  De zendmast in verjaardagskleuren?

  Heb jij een vriend of vriendin die in februari jarig is? tag die genen in dit bericht samen met geboortedatum en lievelingskleur. En wie weet kleurt de zendmast straks voor zijn of haar verjaardag. Een leuker kado bestaat toch niet? 

  Aanstaande maandag trekken we één gelukkige uit de aanmeldingen.

  Hier is dé kroegkalender

  Voer voor feestbeesten en kroegtijgers

  Wekelijks vind je hier een update van de ons bekende evenementen in het uitgaansleven van Alphen aan den Rijn. 

  Bekijk de kalender

  Even er tussenuit

  Verhalen uit en over Alphen