UIT-Agenda tips

UIT-Agenda tips

voor deze week

t/m 1 oktober: Productiehuis Alphen - Bij de Revue

29 sept: Stadswandeling Alphen a/d Rijn

30 sept: De Grote Haay - Meester Kikker (5+)

29 & 30 sept: Hollands Glorie op de Werf

30 sept & 1 okt: Gezondheidsweekend in Archeon

De verborgen parel van Alphen

De verborgen parel van Alphen

40 jaar wereldwinkel Alphen

De winkel hangt en staat boordevol mooie cadeautjes als beelden, tassen, kaarten, sjaals, babyknuffels en beeldschone unieke schalen en ander serviesgoed. Alles handgemaakt. En ook Fair Trade spullen als koffie en thee - waar ze immers ooit mee begonnen zijn -, wierook en chocolade en natuurlijk ook duurzame producten. Alles wordt in de ontwikkelingslanden gemaakt of door de verkoop van de producten in de winkel worden deze landen die vroeger de derdewereldlanden werden genoemd, ondersteund en geholpen. Lees hier het interview met de winkelmanager Adrie Rozema

Ontvang onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief

Iedere vrijdag om 12:00 uur

De redactie van Hier is ALPHEN brengt je iedere week op de hoogte wat er allemaal te doen is in onze gemeente of komt met actueel leuk nieuws. Ook op de hoogte blijven?

Hier zijn de drie powervrouwen

Hier zijn de drie powervrouwen

van Lichtjes in het Donker

Lichtjes in het Donker op de Oosterbegraafplaats in Alphen aan den Rijn is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waar een paar duizend bezoekers op afkomen. In 2008 bracht Hedi Hegeman ‘Allerzielen Alom’ naar Alphen en doopte het ‘Lichtjes in het Donker’. Jacqueline Vegt en Trudie Enthoven sloten zich het tweede jaar aan, Monique Chaudron kwam twee jaar geleden bij de stichting. Zaterdag 4 november melden zich weer een paar duizend bezoekers bij de poort van de Oosterbegraafplaats waar vrijwilligers van Stichting Lichtjes in het Donker hen welkom heten. Lees hier het hele verhaal

Fotowedstrijd met bijzondere prijs

Fotowedstrijd met bijzondere prijs

Theater Castellum en Fonds Alphen en omstreken hebben de handen ineengeslagen om hét foto-evenement van het jaar te organiseren: de Fonds Alphen Fotoprijs 2023. De winnende foto komt twee jaar lang op de zijgevel van Theater Castellum te hangen! Daarnaast wint de gelukkige fotograaf een geldbedrag van € 1000, een plek in een tijdelijke expositie waarin alle genomineerden getoond worden en een print van de winnende foto. Dit is een unieke kans voor fotografen om hun talent te tonen en hun werk te laten schitteren op een opvallende locatie. ‘Dit fotowerk is aanwinst voor de Alphense collectie Kunst in de Openbare Ruimte.’ aldus initiatiefnemer Cees Verboom.

Fiets mee door Koudekerk a/d Rijn

Fiets mee door Koudekerk a/d Rijn

met het Historisch Genootschap

Op 20 september 2023 is de nieuwe fiets- en wandelroute door Koudekerk aan den Rijn gelanceerd. Deze fietsroute is tot stand gebracht in samenwerking met het Historisch Genootschap, PReT en Alphen Marketing. De fiets- en wandelroute brengt je langs mooie uitzichten en eeuwenoude monumenten.

Op 14 oktober neemt het Historisch Genootschap je mee langs de route en worden er prachtige achtergrondverhalen verteld. Om 14:00 uur verzamelen we bij Eetcafé de Hoek (naast de brug) en zullen we vanaf daar de route gaan fietsen. Tip: kom daarvoor lekker lunchen bij de Hoek, dan ga je met een goed gevulde maag op pad en kan je daarna nog gezellig blijven hangen voor een borreltje bij terugkomst.

Feestelijke Opening Resort Rijnhaven

Feestelijke Opening Resort Rijnhaven

Op zaterdag 14 oktober

Op een braakliggend terrein bij Rijnhaven in Alphen aan den Rijn wordt door ontwerperscollectief de Reuringdienst een bijzonder bouwwerk gemaakt. In het kader van kunstproject Thuis in Rijnhaven verrijst er op Kop West een paviljoen, genaamd: Resort Rijnhaven. Op zaterdag 14 oktober tussen 12.30 en 16.00 uur vindt de feestelijke opening plaats. Inloop vanaf 12 uur met performance van dansgroep I’m in Motion.

Straat enquêtes in het Alphense Centrum

Straat enquêtes in het Alphense Centrum

1 t/m 22 oktober

Van 1 tot en met 22 oktober zullen er straat enquêtes worden afgenomen in het centrum van Alphen aan den Rijn. De gemeente doet mee  aan een landelijk onderzoek naar de relatie tussen mobiliteit en bestedingen van de Alphense centrumbezoekers.

Alphen aan den Rijn in Vogelvlucht

Alphen aan den Rijn in Vogelvlucht

Met groot enthousiasme en interessant voor inwoners van Alphen aan den Rijn en liefhebbers van unieke perspectieven, wordt met trots het nieuwste boek, " Alphen aan den Rijn in vogelvlucht" aangekondigd. Dit boek, wordt 25 november 2023 gelanceerd. Het belooft een visuele reis als geen ander te worden door de prachtige stad Alphen aan den Rijn vanuit de lucht.

Een kijkje achter de schermen van Parkvilla

Parkvilla brengt jaarlijks minimaal 60.000 mensen uit onze gemeente Alphen aan den Rijn vol enthousiasme in contact met Kunst & Cultuur door een actief en passief aanbod in Kunsteducatie, Filmhuis en Theater. Wil jij weten hoe het eraan toegaat in het mooie Parkvilla in Park Rijnstroom in Alphen en met eigen ogen een kijkje achter de schermen nemen? Mail dan naar info@parkvilla.nl en beleef mee!

Lees het Hier is ALPHEN magazine

Nu ook online!

Heb je het magazine niet ontvangen? Lees dan nu de online versie. Heb jij ook interesse om in het volgende nummer te adverteren, of heb jij een mooi verhaal te vertellen of andere leuke tips? Neem dan contact op via redactie@hierisalphen.nl met onze redactie. 

Lees het magazine

Even er tussenuit

Verhalen uit en over Alphen