In The Spo(r)t Light - door Aphen Vitaal

Deze week de BVA TIGERS

Basketbalvereniging Alphia Tigers, één van de sport- en beweegaanbieders in de gemeente Alphen aan den Rijn. Een sportclub wat maar blijft groeien! En niet alleen in aantallen leden, maar ook in aanbod. Je kunt nu bijvoorbeeld ook Hustle Basketbal spelen.

Hoe komt het dat de sport ineens zo populair is? Of misschien een betere vraag: Wat is het geheim van de club?
Basketbal komst steeds vaker in het nieuws, als klein landje hebben wij meegedaan aan het 3x3 basketbaltoernooi van Olympische spelen van 2021. Het Nederlands 3x3 team heeft zelfs de kwartfinales gered. Ook zijn er de laatste tijd veel mooie basketbal documentaires waaronder die van Michael Jordan uitgekomen. De Film Space Jam: A New Legacy met LeBron James heeft bij de jeugd ook de interesse aangewakkerd om deze stoere sport te gaan beoefenen. Verder is onze club ontzettend gezellig, ons kent ons. Iedereen is welkom en je mag zijn wie je bent!

Wat is Hustle Basketbal?
Hustle is een term die we bedacht hebben voor deze specifieke groep basketballers. De term wordt gebruikt voor mensen die altijd de volle 100% willen geven ongeacht of je de basketbal skills beheerst of niet. Kinderen (12 t/m 17 jaar) die zich niet comfortabel voelen om aan te sluiten bij een reguliere groep door bijvoorbeeld een lichte fysieke beperking, een lichte taal ontwikkelingsstoornis of kinderen die het veel fijner vinden om alles op een rustigere manier aangeleerd te krijgen vallen onder deze groep. Wij zullen er alles aan doen om een veilige omgeving te creëren waarin kinderen lekker kunnen sporten op een manier wat bij hun past.

Waarom vindt de club het belangrijk om deze activiteit aan te bieden?
Voor veel kinderen die niet mainstream zijn, wel graag willen sporten maar door bijvoorbeeld een lichte beperking zich niet fijn voelen in een regulier team is er maar heel weinig sportaanbod. Wij willen heel graag ook deze groep kinderen lekker laten sporten, en hoe cool is het als je dat met basketbal kunt bereiken?

Mocht iemand interesse hebben om eens te komen proeven aan de activiteit en de club, is dit dan mogelijk?
Dat is zeker mogelijk! Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar commissie@bvalphia.nl Zet er even bij dat je je wilt opgeven voor een Hustle proeftraining. We gaan van start als we 5 aanmelding hebben.

Zijn er binnen de club nog andere zaken die aandacht verdienen?
Jazeker, meiden en damesbasketbal! We zien dat steeds meer jonge meiden en dames basketbal weten te vinden. Maar hoe cool zou het zijn als we in de jeugd een meidenteam kunnen gaan vormen. Hopelijk gaart dat in de toekomst nog eens gebeuren. Verder zijn onze Dames dit seizoen van start gegaan met de 3x3 competitie, ook een supertoffe ontwikkeling! Ook zijn we dit seizoen ook gestart met een U8 (Mix) team, zij trainen samen met de U10 (Mix) elke zaterdagochtend in de Arena.