Voorstelling over geschiedenis Martha stichting - in Parkvilla

Gezocht verhalen over de Martha-stichting

In de week van 5 tot 9 februari gaat in Parkvilla een groep muziektheaterstudenten van ArtEZ, een voorstelling maken rond de geschiedenis van de Martha-stichting. Ze werken onder begeleiding van de professionele theatermakers van KASSETT en zijn op zoek naar verhalen. De verhalen en historie krijgen een plek in de voorstelling van 9 februari en 10 februari. 

‘Heb je ervaringen met de Martha-stichting of wil je er op een andere manier iets over vertellen? Dan horen we dat graag. We nodigen je graag uit om op maandagmiddag 5 februari om 14.00 uur in Parkvilla in gesprek te gaan met deze muziektheaterstudenten’, vertelt Agnes van den Ham theater coördinator. Muziektheatergezelschap KASSETT uit Leiden zal deze middag begeleiden. Aanmelden of een verhaal (anoniem) delen kan via theater@parkvilla.nl.  

Tot de jaren tachtig zijn er veel kinderen bij de Martha-stichting ondergebracht, nadat ze uit huis geplaatst waren. Het Parkvilla gebouw was de school van de Martha stichting, genaamd de Koningin Wilhelminaschool, daarom zijn er nog steeds diverse leslokalen. De theaterzaal was vroeger de gymzaal én kerkzaal. Alleen bestemd voor meisjes, de jongensschool zat in het dorp. 

Meer info en tickets: parkvilla.nl