Vanaf zaterdag 19 november is er maandelijks lokaal muzikaal talent te zien op de Alphense podia. 20 bands doen mee aan de nieuwe bandcontest Alphen on Fire, waarbij zij in vijf voorrondes verspreid over de hele gemeente toewerken naar een grande finale in Parkvilla. Publiek is van harte welkom om te komen genieten van live muziek. Van funk tot pop, van hiphop tot punk en de mooiste covers: alles komt voorbij. De toegang is gratis.

Vijf voorrondes

Pleyn 68, Het Stek, Poppodium Max, The Cube en Theater Castellum stellen hun deuren open voor de bands tijdens de vijf voorrondes. Alle voorrondes starten om 20.00 uur en zijn gratis toegankelijk. Per avond spelen er drie a vier bands, die ieder een half uur de tijd krijgen om hun repertoire aan het publiek en een professionele jury te laten horen. De jury beoordeelt de bands onder meer op instrumentbeheersing, toonvastheid en performance. Aan het einde van de avond volgt een juryrapport en wordt bekend gemaakt welk van de bands doorgaat naar de finale. De voorrondes vinden plaats op:

19 november 2022     Pleyn 68, Hazerswoude Rijndijk.

17 december 2022    Het Stek, Hazerswoude Dorp 

21 januari 2023        Poppodium MAX, Alphen aan den Rijn

11 februari 2023         The Cube, Boskoop

18 maart 2023          Theater Castellum, Alphen aan den Rijn

De grande finale vindt plaats op 1 april in Parkvilla. Daar wordt de winnaar uitgeroepen, die een dag professionele studio-opname wint en een shoptegoed bij Kauffman’s Guitar Store. Alle finalisten krijgen bovendien de kans om op te treden bij Studio Alphen in het programma Café de Engelenhoek.

Boost aan de lokale popmuziek

Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. De bandcontest wordt georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ.

Alphen on Fire wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, Raiko Records en Kauffmann’s Guitar Store.