Theatervoorstellingen in Parkvilla - over diversiteit en inclusie

Op 12 januari is er bij Parkvilla de theatervoorstelling 'Een stel mannenpinguïns door theaterbolwerk Punch. Op 19 januari komt Bink van Vollenhoven met Prins Bink ‘een sprookje voor volwassenen van 14 – 114 jaar oud’. Beide voorstellingen gaan over de thema’s diversiteit en inclusie.

In Een stel mannenpinguïns ontmoeten twee stellen elkaar, een mannenstel en een vrouwenstel. Om hun kinderwens waar te maken moeten de stellen niet alleen omgaan met elkaars angsten en vooroordelen. Kunnen ze de verwachtingen en patronen waarmee ze zijn opgegroeid achter zich laten en elkaar zo dicht naderen als nodig is? De voorstelling is lichtvoetig en inhoudelijk, speels en actueel, dramatisch en poëtisch. Auteur Maaike Bergstra heeft de persoonlijke zoektocht van een lesbische vrouw met een kinderwens vertaald in een actueel theaterstuk. Tegelijk weet ze de personages zo vorm te geven, dat zij algemeen aansprekend en herkenbaar is zijn. Door vier unieke personages op te voeren, biedt ze een breed perspectief op ouderschap, identiteit en het leven zelf. Bergstra weet zowel de Lhbtiq+ gemeenschap als een breder publiek aan te spreken. Na de voorstelling is er gelegenheid vragen te stellen aan Maaike Bergstra en Iris Slee, oprichter van Theaterbolwerk PUNCH.

Bink van Vollenhoven
Beeldend kunstenaar, schrijver en conceptbedenker Bink is non-binair. Mooi woord, maar hoe voelt dat eigenlijk? Daarover gaat deze theatermonoloog. Bink geeft antwoord op de vraag hoe het is om je geen man én geen vrouw te voelen. Binks verhaal is persoonlijk én universeel, het inspireert je om na te denken over wie je bent en om te kiezen voor jezelf. Inclusief nagesprek en mogelijkheid tot vragen stellen.

Meer info en tickets: parkvilla.nl