Succesvolle Taptoe op Lauraplein trekt vele bezoekers

Zaterdag 16 september vond de 32e editie van Taptoe Alphen plaats. Ditmaal had de organisatie het Lauraplein uitgekozen als locatie voor het muzikale feest. Mede dankzij het mooie weer en de rondgang van muziekkorpsen door het centrum, die vooraf ging aan de taptoe, was het gezellig druk op het Lauraplein. In aanwezigheid van burgemeester Spies vertoonden lokale verenigingen en landelijke topkorpsen hun muzikale kunsten aan het Alphense publiek.

Scoutingband de Schouw uit Boskoop had de eer om de taptoe te mogen openen. De scoutingband was deze avond voor het eerst op een taptoe te zien en mogen trots zijn op wat ze hebben neergezet. Trompetterkorps Alkmaar verraste het publiek met hun vermakelijke show, die zij speelden op hun zogeheten ‘natuur-instrumenten’ met maar één enkel ventiel.

De showcombinatie DSS/Con Brio uit Aarlanderveen en Alphen aan den Rijn lieten aan het publiek hun nieuwe show ‘water, wind en wieken’ zien. De Majorettes van Alphen zorgden ervoor dat het geheel een feest was om naar te kijken. Daarna was het de beurt aan landelijke toppers Tamarco uit Leiderdorp, METRO uit Scheveningen en Laurentius uit Voorschoten. Deze drie korpsen zijn bekend in binnen- en buitenland en lieten met hun shows het publiek meezingen, meedeinen en genieten. Dit alles werd natuurlijk beloond met luid applaus.

Het geheel werd afgesloten met een gezamenlijke finale, waarna de korpsen weer door het centrum terug marcheerden naar de omkleedruimte aan de Paradijslaan. Vele mensen kwamen hun huizen uit en stonden op balkons om het voorbijtrekkende lint van muziek te aanschouwen.

De Stichting Taptoe Alphen aan den Rijn (STAR) is blij dat de nieuwe locatie aan het Lauraplein zo passend bleek te zijn voor de Taptoe als gehoopt. De organisatie stelt zich als doel ieder jaar een vrij toegankelijk evenement voor alle Alphenaren neer te zetten om zo op muzikale wijze de Alphense Feestweek te openen. Zij hopen dan ook volgend jaar met hulp van sponsors en medewerking van de gemeente weer een 33e editie te kunnen organiseren.