Succesvol Nijntje Beweegfeestje

Op woensdagochtend 3 januari bezochten ruim 150 kinderen en hun ouders en of opa/oma het Nijntje Beweegfeestje. Tijdens deze ochtend genoten kinderen van 2 tot 5 jaar op spelenderwijs van veel verschillende beweegvormen. Balanceren, schommelen of lekker springen, het kon allemaal! Ook Nijntje was aanwezig en dat vonden de kinderen helemaal leuk.

Tijdens het Nijntje Beweegfeestje maakten de kinderen kennis met onderdelen uit Nijntje Beweegdiploma 1 & 2 en Nijntje Beweegt; wat kan je thuis? Want wist je dat je met een kartonnen doos heel veel leuke dingen kan doen om je kind te stimuleren meer te bewegen? Na afloop kregen de kinderen drinken uit een Nijntje beker en een gezonde Nijntje snack.

Het Nijntje Beweegfeestje is ontstaan op initiatief van DOS Alphen aan den Rijn, JOGG Alphen aan den Rijn en Alphen Vitaal. Zij zetten zich allen in voor meer en goed bewegen door de jongste kinderen in onze gemeente. Daarnaast is het hartstikke leuk en goed om dit samen met een ouder te doen. DOS Alphen aan den Rijn geeft wekelijks lessen in Nijntje Beweegdiploma 1 en 2. Wil je een keer meedoen? Meld je dan aan bij DOS Alphen aan den Rijn door een mail te sturen naar info@dos-alphen.nl

Heb je dit Nijntje Beweegfeestje gemist? Niet getreurd, want in de meivakantie komt een tweede feestje. Voor de precieze datum houdt de website van Alphen Vitaal in de gaten.