Special LEF: expo Henk Veldhuizen, film Orlando en muziek van Roi Soleil

Parkvilla organiseert op 12 juni een avondvullend programma rondom de indrukwekkende expositie LEF - Let’s Embrace Freedom - van fotograaf Henk Veldhuizen. Met deze tentoonstelling wil Henk laten zien hoe mooi het is als je vrijheid hebt om jezelf te zijn. Op deze avond is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan. ‘Wij bieden graag een podium aan maatschappelijk actuele thema’s zoals vrijheid, gelijkheid en identiteit en laten zien dat er altijd verschillende perspectieven zijn’, vertelt Agnes van den Ham, coördinator theater en exposities. Daarna wordt de nog altijd actuele klassieker Orlando vertoond. De avond wordt muzikaal begeleid door Roi Soleil.

Expositie In de Parkvilla foyer hangt de expositie met als thema acceptatie en respect voor elkaar. Vrijheid is niet vanzelfsprekend in onze maatschappij. Heb je een andere kleur huid, ben je te dik of te dun, heb je een ander geloof of heb je een andere seksuele voorkeur dan ben je makkelijk het doelwit.

Film Orlando is een bewerking van de klassieke gelijknamige roman van Virginia Woolf en gaat over een dichter die van gender verandert. Het boek wordt beschouwd als een feministische klassieker en is uitgebreid onderzocht door wetenschappers op het gebied van vrouwenliteratuur, Queer studies en gender- en transgenderstudie. ‘Orlando is een historisch epos waarin tijd en gender vloeiend zijn. Gerestaureerd en nu opnieuw in de bioscoop te zien’, aldus Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis.

Muziek Roi Soleil (Zonnekoning) maakt 'Frenglish-pop met een vleugje queer glitter'. Het repertoire van Roi Soleil gaat over (zelf)liefde, seksualiteit en identiteit en schommelt tussen dansbare electropop en kwetsbare powerballads. Muzikaal is hij geïnspireerd door acts zoals Mika, Stromae, Lady Gaga en het Eurovision Songfestival.

Meer info en kaarten: parkvilla.nl