Reis mee naar Resort Rijnhaven - op zaterdag 10 juni van 12.00 - 15.00 uur

Ontwerperscollectief De Reuringdienst bouwt de komende periode aan het kunstproject ‘Resort Rijnhaven’. Op zaterdag 10 juni van 12.00 tot 15.00 uur, tijdens het Alphen Art Event op De Werf, kun je kennis maken met het project.

Stap vanaf De Werf in de watertaxi en laat je meevoeren naar ‘Resort Rijnhaven’! Een in limbo plek, een nieuwe onontdekte locatie. Reis je mee?

Het kunstproject ‘Resort Rijnhaven’ landt de komende maanden op het braakliggend landje Kop West dichtbij de Rijnhavenbrug. De Reuringdienst wil samen met bewoners, ondernemers en gebruikers van de nieuwe wijk op dit terrein gaan ‘bouwen’ aan activiteiten waardoor huidige en toekomstige gebruikers zich steeds meer thuis voelen in deze buurt.

Op vaar-excursie: Op zaterdagmiddag 10 juni toont Boukje van Iperen hier een selectie van gemaakte portretten van mensen en bedrijven die ze ontmoette in de wijk. Boukje is vanaf het eerste moment betrokken bij het project en naast beeldend kunstenaar, is zij de programmeur van dit kunstproject. Samen met bewoners en ondernemers zal zij invulling geven aan de activiteiten van ‘Resort Rijnhaven’. Tijdens de excursie zal een ‘vogelaar’ ook toelichting geven op de huidige tijdelijke gebruikers van het gebied, de meeuwen en andere stadse natuur.

Zoals de naam van het collectief de Reuringdienst doet vermoeden, houden zij ervan de wijk en de gemoederen in beweging te brengen. Hun werkwijze is open: ”Wij weten bijna nooit waar de start van een proces ons uiteindelijk zal brengen”. Rijnhaven is een nieuwe wijk in wording. Het gebied is flink aan het veranderen. Nieuwe mensen komen, anderen gaan. Een wijk is meer dan gebouwen en straten; Een nieuwe buurt maak je met elkaar.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het BPD cultuurfonds, Gemeente Alphen aan den Rijn, cultuurplatform KHABBAZ, de Reuringdienst.

Voor meer informatie: Boukje van Iperen, info@boukjevaniperen.nl