Oranje Boven! - Alleen gaat Parkkunst liever voor groen

Op 27 april wordt in Park Rijnstroom weer Parkkunst georganiseerd. De horeca wordt sinds de vorige editie geregeld door KT-events en Het Ketelhuys. Dit jaar gaan we weer voor een gezellige dag, maar vooral voor Groen! Als eerste evenement in Alphen aan den Rijn wordt bij de bar volledig gebruik gemaakt van zogenaamde Greencups. Greencups zijn hard plastic cups die gebruikt worden ter vervanging van glaswerk en plastic wegwerpbekers.

Dit omdat glaswerk niet veilig is en plastic wegwerpbekers slecht zijn voor het milieu. De hard plastic cups zijn herbruikbaar en 100% recyclebaar. Daarnaast gebruiken we
ook Greenpitchers, dit zijn schenkkannen geschikt voor het uitschenken van bier/fris in meerdere glazen. Hoe werkt dat dan?

Bij aankoop van jouw eerste consumptie betaal je een halve consumptiemunt statiegeld per Greencup en 2 muntjes statiegeld per Greenpitcher. Bij elke nieuwe consumptie lever je jouw oude gebruikte cup of pitcher weer in en ontvang je een schone cup of pitcher. Verlaat je het evenement? Lever dan jouw glas, tray of pitcher in bij de bar of een inzamelpunt en je krijgt geld retour. Of gooi de beker in de speciale bak voor het goede doel!

Waarom?
Ondanks dat het nog niet verplicht is vanuit wet en regelgeving, vinden wij het belangrijk om een statement te maken. Zonder enige vorm van gemeentelijke bijdrage kiezen wij er toch voor om dit systeem te introduceren. Samen met jou maken wij Koningsdag een stukje schoner!