Naam nieuwe buurthuis Ridderveld bekend

Naam nieuwe buurthuis Ridderveld bekend

| Gemeente

Naam nieuwe buurthuis Ridderveld bekend

Buurthuis Mozaïek. Zo gaat het nieuwe buurthuis aan de Parelstraat 4 in Ridderveld heten. Een mozaïek is een afbeelding die bestaat uit veelkleurige steentjes. Even veelkleurig zullen ook de gebruikers van het buurthuis zijn: het wordt dé ontmoetingsplek voor de inwoners van Ridderveld met hun diverse culturele achtergronden. Een plek voor saamhorigheid en een wij(k) gevoel, met activiteiten voor jong en oud.

Nieuw buurthuis

Het nieuwe buurthuis Mozaïek in de Edelstenenbuurt is, samen met de voedselbank, ontworpen en gebouwd in opdracht van de gemeente. Hiervoor is het bestaande schoolgebouw aan de Parelstraat helemaal gestript. Het gebouw heeft extra isolatie en een nieuwe verwarmingsinstallatie gekregen. Er is een flink stuk aangebouwd, waardoor het hele gebouw 260 vierkante meter groter is geworden. Het huidige verouderde buurthuis aan de Brilliantstraat wordt gesloopt. De architect heeft een filmpje laten maken met een impressie van hoe het er straks uit ziet. U kunt het filmpje hier bekijken. 

Verschillende organisaties vinden in Mozaïek een plek met hun doe- , leer- en ontmoetings-activiteiten voor inwoners, zoals Somalische stichting Alphen, Stichting Vrouw, Stichting Help Anders en buurtouders. Behalve meedoen met verschillende activiteiten, kunnen de buurtbewoners binnenlopen voor een praatje, of met hulpvragen terecht bij verschillende organisaties zoals Participe, TOM in de buurt, Alphen Vitaal, Go for Jeugd en Serviceplein van de gemeente.

Opening buurthuis Mozaïek

De opening van Buurthuis Mozaïek is in het eerste kwartaal van 2023. De buurtbewoners worden hier tegen die tijd voor uitgenodigd.