Monique Brewster van Woonforte - bouwt door!

Sinds vier jaar is Monique directeur-bestuurder van Woonforte: “Bij Woonforte werken wij hard aan het oplossen van de wooncrisis. In 2022 namen wij ons voor om binnen vijf jaar 1.000 nieuwe woningen te bouwen. We zijn goed op weg om dit doel te halen. Dit jaar alleen al hebben we 293 nieuwe woningen opgeleverd. Elk met een uniek karakter: van omgebouwd kantoor tot volledig houten woningen.

Jongeren en mensen die opnieuw beginnen na een scheiding, hebben weinig kans op een huurhuis. In De Zaagmolen en De Barones hebben we daarom 222 woningen speciaal voor hen gemaakt. De gelukkigen die zijn ingeloot zijn nu bezig om hier hun thuis te maken. Ook enkele statushouders en mensen die uit een zorginstelling komen, vinden hier hun eigen plek.

In het Rode Dorp maakten wij dit jaar weer 67 huurders blij met een zeer energiezuinige nieuwbouw eengezinswoning. Bijna de helft hiervan keerde terug in hun vertrouwde buurt. Woonforte bouwde ook in Boskoop. Vier gezinnen konden daar gaan wonen in bijzondere duurzame eengezinswoningen: gebouwd van hout en Nul-op-de-meter.

Ondanks deze nieuwbouw, zoeken nog steeds veel mensen een huis. Daarom bouwen we door! De komende twee jaar start Woonforte met de bouw van bijna 700 huizen in projecten als: Magnolia, De Klompenmaker, Noorderkeerkring, Noorderlicht en het Rode Dorp fase 3. Allemaal prachtige gebouwen met comfortabele en energiezuinige woningen. Wij zijn trots op deze mooie projecten waarmee we veel woningzoekenden een nieuw en (beter) passend thuis bieden.”