Laatste voorronde bandcontest Alphen on Fire - Op zaterdagavond 18 maart in Theater Castellum

Op zaterdagavond 18 maart om 20.00 uur vindt in het lounge theater-cafe van Theater Castellum de vijfde en laatste voorronde van bandcontest Alphen on Fire plaats. Het publiek kan weer komen genieten van een spannende line up van lokale bands, met voornamelijk eigen nummers van akoestische pop, lekkere rock met bluesy sound tot catchy nummers met een ruig randje. De drie bands Phoenix Four, Phrase en Raspberry Saint laten hun beste nummers horen en strijden om het laatste finaleplekje.

Drie lokale bands op het podium

Phoenix Four is een Boskoopse band met ervaren muzikanten die in 2021 samen aan de slag zijn gegaan. Met een repertoire uit veelzijdige eigen liedjes, mooie teksten en melodieën en enkele covers. De muziek laat zich het best omschrijven als akoestische pop-rock.

PHRASE. is dé belichaming van het genre "we-doen-wat-we-willen-rock": een samensmelting van genres met een stortvloed aan power, gevoel en energie! Met invloeden van allerlei soort: van de Red Hot Chili Peppers tot Nirvana en van KALEO tot Pearl Jam. Deze 5-koppige rockband brengt eigen repertoire, aangevuld met een aantal eigenzinnige covers.

Raspberry Saints speelt catchy nummers met een ruig randje. Vanaf de middelbare school waar ze elkaar van kennen hebben ze in verschillende formaties gezeten. Sinds 1,5 jaar zijn ze samen en staan ze klaar om hun eerste E.P. uit te brengen. Ze spelen veelal eigen nummers en enkele covers. Al deze nummers vallen in de genres postpunkrevival en australische surfrock.

Aanvang 20.00 uur, gratis entree. Locatie: lounge theater-café van Theater Castelllum, Alphen aan den Rijn.

Boost aan de lokale popmuziek

Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan. De bandcontest wordt georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ. Alphen on Fire wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, Raiko Records, Kauffmann’s Guitar Store en de podia.

De finale van de bandcontest vindt plaats op zaterdagavond 1 april om 20.00 uur.