Kom naar de Waterboulevard op 1 juli!

Kom naar de Waterboulevard op 1 juli!

| Redactie Hier is Alphen

Nieuw evenement! Waterboulevard
Met gratis activiteiten rond en op het water
Zaterdag 1 juli Alphen aan den Rijn
Zegerplas (ter hoogte van The Original Chinese Palace)
10.00 – 17.00 uur
www.waterboulevard.nl


Zaterdag 1 juli start de Waterboulevard relaxed; tussen 10.00 en 11.00 uur kan iedereen een gratis koffietje halen bij The Cafeïne Boys Coffee foodtruck. Muzikant João Vedanda brengt je meteen in een zomerse vakantiesfeer met zijn zalige Braziliaanse tunes. Jeannette Baljeu, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en Relus Breeuwsma, wethouder Alphen aan den Rijn vertellen en laten zien wat er allemaal te doen is op en rond het water in Alphen en omgeving.

Kom langs en probeer het zelf eens uit!
Alle activiteiten worden georganiseerd vanaf de Waterboulevard die voor één dag te vinden is aan de Zegerplas ter hoogte van het Chinees restaurant. Vanuit daar kan je gratis een kano meenemen onder begeleiding van Kanovereniging 'De Kromme Aar' of pak een sup van Sunset Beach Bar. De watertaxi brengt je van de Waterboulevard naar Sunset en weer terug. Zeil mee met de jeugd van de Scouting Willem Barendsz en leer snorkelen bij de Alphense Duikvereniging Atlantis. Bij de stand van de Oude Hollandse Waterlinie is er een poppenkastvoorstelling te zien over Water, Zonnekoning en Stadhouder Willem III. Koop een bloemetje voor een klein prijsje bij de Soosboot van het Brugwachtertje aan den Rijn. Bij de stand van Wet ’n Wild zijn leuke prijzen te winnen en haal je gratis Vaarbewaarkaart bij Varen doe je samen. Duik de aquaroller van Alphen Vitaal in en ga de strijd aan of jij de snelste bent van de Waterboulevard! Bij IVN Alphen aan den Rijn kan je megabellen maken en leren de kleintjes alles over wat er in de Zegerplas leeft. De Alphense Reddingsbrigade neemt je mee het water op; word jij een redder in nood? Je mag het zelf beleven!

Blijf je liever aan de kade? Pak een strandstoel en geniet van relaxte loungemuziekjes en livemuziek. Haal een vers gerookt visje bij Marcella of een Thaise snack bij de foodtruck. Rasha tovert de lekkerste drankjes in je glas! Kukki cocktail uit Berlijn en waterijsjes voor de kinderen maken deze Waterboulevard compleet.

Kijk op www.waterboulevard.nl voor het programma!

Door weer en wind   
Tijdens het bezoek aan de boulevard kan je naar hartenlust van het water genieten. Dit alles is natuurlijk heerlijk bij mooi weer met de zon op je hoofd, maar ook als het wat kouder is kun je prima (of juist!) een watersport beoefenen. Soms heeft een activiteit iets meer wind nodig en soms ook niet. Verschillende weersomstandigheden zorgen ervoor dat de watersport elke keer anders is en het uitdagend blijft.

Vergeet je reservekleding niet, er is een omkleed tent aanwezig!

Website: https://www.waterboulevard.nl 
Facebook: https://www.facebook.com/waterboulevard.nl  
FB-event: https://fb.me/e/2yN7TLCsY
Instagram: https://www.instagram.com/waterboulevard/