Kom mee - Naar het repair café

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Kringloopwinkel Alphen een Repair Café. Samen met hun vrijwilligers zorgen ze ervoor dat uw spullen weer een jaartje mee kunnen en dus niet weggegooid hoeven te worden!

Wat kan je meenemen naar het repair café?

  • Elektrische apparaten die het niet meer doen,
  • fietsen met een lekke band,
  • klokken die niet meer lopen
  • kleding met een gaatje

Met uitzondering van juli en december, zitten tussen 10.00 en 12.00 uur op Engergieweg 13 in het KringloopCafé in Kringloopwinkel Alphen hele handige vrijwilligers klaar met advies en een lekker kopje koffie. 

Ook in het buurthuis in Kerk en Zanen heeft zijn eigen repaircafé

Bezoekers zijn welkom met hun defecte apparaten, speelgoed, en wat dan ook. Meestal is de hulp zonder kosten. Op de open maandagmorgen is er nu ook textiel reparatie mogelijk. Het café is elke maand open op de eerste woensdag van 19.30 tot 21.30 uur en de derde maandag van 10 tot 12 uur.

Het Repaircafé is aangesloten bij de internationaal opererende organisatie van Repaircafé's. De doelstelling is om defecte apparatuur, kleding en andere spullen te repareren en zo een 2e leven te geven. Het Repaircafé bestaat sinds begin april 2023 en bestaat uit een flink aantal vrijwilligers met technische of textiel ervaring. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan het verminderen van de afvalberg.