Kerkopenstelling zaterdag 1 juni

De Adventskerk staat al 102 jaar op dezelfde plek in het centrum van Alphen aan den Rijn. Deze kerk bezit een uniek instrument: het Steinmeyer-orgel, dat al 101 jaren te beluisteren is in deze kerk. U kunt deze klanken ook horen op zaterdag 1 juni. U bent van harte welkom. De deuren staan vanaf 12.00 uur open.

Vandaag staat er opnieuw een wandelconcert op het programma met als thema ‘Bach forever’. Tijdens het lunchconcert om 12.30 uur start stadsorganist Simon Stelling in de Adventskerk en speelt onder andere Air uit orkestsuite no. 3 BWV 1068. Hierna een korte wandeling naar de Bonifaciuskerk en daar bespeelt Alexander Schippers om 13.15 uur het orgel en zingt de sopraan Lia Moons. U kunt onder andere het Ave Verum van W.A. Mozart beluisteren.

Om 16.00 uur vangt het middagconcert aan in de Adventskerk Simon Stelling bespeelt het Steinmeyer-orgel. Een van de muziekstukken, die gespeeld worden is De Moldau van Bedrich Smetana.

De concerten zijn gratis, maar een gift in de orgelpijp bij de uitgang voor de instandhouding van het Steinmeyer-orgel als cultureel erfgoed, wordt zeer gewaardeerd.

In de kerk kunt u de geschiedenis van de kerk in foto’s zien en het interieur bekijken, met of zonder rondleiding door een gastvrouw/of –heer. In de kerk is ook een gedachte-nis, voor wie een moment in stilte wil zitten met eventueel een kaarsje aan.

Voor de kinderen is er een speurtocht, goed kijken wat er allemaal te zien is in de kerk. En als de 10 vragen goed zijn beantwoord, heb je een prijsje verdiend.

Ook voor een zelfgemaakte kaart of een ander cadeautje kunt u terecht in de Adventskerk. Of koop een cd met prachtige muziekstukken van César Franck, gespeeld door Simon Stelling. Het is alleen mogelijk om contant te betalen.

Graag tot ziens in de kerk!

De volgende kerkopenstelling zal zijn op 6 juli, tevens Alphense Orgeldag met concerten in de Oudshoornsekerk, de Maranathakerk, de Bonifaciuskerk en natuurlijk het middagconcert in de Adventskerk. Een lunch bij ‘de Burgemeester’ is ook een onderdeel van de Alphense Orgeldag. Vooraf graag inschrijven, zie de website van de Stichting Vrienden van de Adventskerk. Meer informatie volgt.

Entree is gratis.

De kerk is rolstoeltoegankelijk.