Kaartverkoop voorstelling Kringloop De Hoop gestart

Productiehuis Alphen en Stichting De Muziekfabriek zetten deze zomer een gloednieuwe theatervoorstelling in elkaar. ‘Kringloop De Hoop’ wordt bijzonder locatietheater met een lach en een traan, live muziek en verrassende wendingen. De locatie is eveneens opvallend: de dan lege botenloods van Haven aan den Rijn, op De Werf aan de Rijnhaven. De première is op 31 augustus, gevolgd door voorstellingen op 1, 6, 7 en 8 september. Kaarten zijn nu te koop via: www.productiehuisalphen.nl/kringloop.

Alphense samenwerking

Het originele script is van theatergezelschap Vis à Vis uit Almere, en mocht naar eigen inzicht worden aangepast door de makers van PA. Het komen en gaan van mensen in de kringloopwinkel De Hoop brengt volop mogelijkheden om ook andere Alphense organisaties aan te haken, zoals Fietsmaatjes en Stichting Kringloop Alphen a/d Rijn. Live muziek wordt gespeeld door muzikanten van Harmonie Arti. Bijzonder is dat een cultuurcoach van de gemeente met nieuwkomers een bijdrage aan de voorstelling levert. Stichting De Muziekfabriek is betrokken als medeproducent. Eerder werkte PA al met De Muziekfabriek samen voor de succesvolle locatievoorstelling Steengoed in mei 2012. Ramez Basheer, die zijn Nederlandse podiumloopbaan begon met het in Alphen opgerichte Fada Theatre levert een bijdrage aan de regie.

Het verhaal

De ouders van Thea de Hoop waren ooit de starters van de kringloopwinkel. Zij wilden vooral wat goeds doen voor de samenleving, en Thea heeft hun werk voortgezet. Nieuwkomer Djeff werkt nog niet zo lang bij Kringloopwinkel De Hoop, maar hij heeft meteen al grootse plannen voor de onderneming: het wordt tijd dat De Hoop een upgrade krijgt! Het logo, het assortiment, ja zelfs de medewerkers kunnen, wat Djeff betreft, wel wat "nieuwe branding" gebruiken. Maar wat is eigenlijk de waarde van spullen, en van mensen? Zit hem dat in succes? Of in andere dingen.....

Kaartverkoop

De kaartverkoop is nu gestart via www.productiehuisalphen.nl/kringloop. Kaartjes kosten € 17,50. Vroegboekers krijgen tot 1 augustus korting, evenals Vrienden van PA.

Speeldata: Zaterdag 31 augustus, 20.00 uur (Première)

Zondag 1 september, 14.00 uur

Vrijdag 6 september, 20.00 uur

Zaterdag 7 september, 20.00 uur

Zondag 8 september, 14.00 uur

Locatie van de voorstelling Haven aan den Rijn, Industrieweg 2A in Alphen a/d Rijn.