Jary Göbel van zwembad de Thermen2 - organiseert ‘Swim to fight Cancer’

In samenwerking met Alphen Vitaal organiseert Jary van zwembad De Thermen2 op zondag 1 september Swim to fight Cancer. Een fantastische happening waarvan de opbrengst aan kankeronderzoek wordt bijgedragen. De start is in het haventje bij Maggie Blue, dan zwem je de Oude Rijn op richting Castellum. Je kunt kiezen uit een afstand van 500, 1000 of 2000m. Zwem je mee of wil je vrijwilliger zijn?

Het beloofd een fantastische happening te worden in ons mooie Alphen. Met de opbrengsten van Swim to Fight Cancer Alphen aan den Rijn wordt onder andere het onderzoek van prof. Gerrit Meijer gefinancierd. In dit project willen de onderzoekers zoeken naar sporen in het bloed die de aanwezigheid van een vroege tumor verklikken. Naast een bijdrage voor kankeronderzoek vinden wij het belangrijk dat er ook bijgedragen wordt aan een lokaal initiatief. Om die reden gaat er ook een deel van de opbrengsten naar het Alphense SamenhuiS.

Het SamenhuiS in gehuisvest op de Grebbeberg 68 in Alphen Noord, in onze mooie wijk (www.samenhuis.org). De missie van het SamenhuiS is om mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten een plek te bieden waar ze even zichzelf kunnen zijn. Los van alle medische ballast. Een luisterend oor is belangrijk en ook een plek waar met gelijkgestemden contact kan worden gelegd. De gastvrouwen en gastheren hebben alle tijd en aandacht voor hun gasten, die zo even de zorgen en beslommeringen rond de ziekte kanker kunnen vergeten. Wil je meezwemmen, meehelpen in de organisatie of wil je doneren als organisatie of als individu?

Meld je dan aan of doneer hier