'Flowerpower in Olieverf' - in Bezoekerscentrum De Veenweiden

In augustus en september is er weer een ware explosie van kleuren en vormen te bewonderen in het Bezoekerscentrum De Veenweiden bij het Prinses Irenebos in Alphen aan den Rijn. Gepassioneerd kunstenares Anneke Janszen uit Houten toont van 5 augustus tot en met 28 september haar olieverfschilderijen op linnen onder de titel ‘Flowerpower’ met planten en bladeren.

Het werk van de beeldend kunstenares is realistisch en voornamelijk eendimensionaal. Zij vergroot haar onderwerpen flink uit. Klaprozen, papavers, dahlia’s en irissen zijn in alle gradaties aanwezig. Alhoewel de berenklauw als invasieve exoot in Nederland om verschillende redenen niet zo gewaardeerd wordt, is de tekening van Anneke van een berenklauw in houtskool en grafietpotlood ongekend.

Loopbaan

Anneke Janszen werd geboren in 1949 in Utrecht en woont en werkt al jaren in Houten , een kleine stad in de omgeving van Utrecht. Zij werkte een aantal jaren als activiteitenbegeleidster bij Abrona en vervolgens als jobcoach voor mensen met een arbeidshandicap. In oktober 2010 stopte zij daarmee om zich volledig aan haar schilderkunst te wijden. Naast haar vrije werk, werkt zij ook in opdracht. Bijvoorbeeld voor de Gemeente Houten, bedrijven in Houten en particulieren in Nederland en Duitsland. Zij exposeerde in binnen- en buitenland, zoals in Gorinchem, Wijk bij Duurstede, Heemstede, Driebergen, Voorhout en Hamburg in Duitsland. Verder is zij regelmatig te vinden op de kunstmarkt in Bergen. Zij volgde allerlei workshops en masterclasses bij Nederlandse kunstenaars.

Inspiratie

Anneke heeft een klein atelier aan huis en gaf daar ook workshops maar ook op locatie. Zij is blij over een mooie tuin te beschikken met allerlei bloemen, maar vooral de mooie papavers. Haar omgeving is dan ook een bron van inspiratie en met name de natuur. Maar ook mooie vormen en kleuren maken haar enthousiast.

Expositie

De expositie in het Bezoekerscentrum De Veenweiden is gratis te bezichtigen op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tijdens de openingstijden van 14.00 – 17.00 uur en vormt een mooie toevoeging aan het centrum. Jong en Oud kunnen daar informatie vinden hoe je wandelend en fietsend de Rijn- en Veenstreek & Zoeterwoude beter kan leren kennen en wat er zoal te beleven is.  Zie ook bc-deveenweiden.nl/ontdek-en-beleef/cultuurhistorie.