Film ‘Origin’ in Parkvilla - tegen discriminatie en racisme

Afgelopen donderdag 21 Maart was het Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie en staan we stil bij de strijd tegen racisme en discriminatie. In samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn vertoont Parkvilla de film 'Origin'. 

De film vertelt het bijzondere op waarheid gebaseerde verhaal, over de Amerikaanse schrijfster Isabel Wilkerson en haar onderzoek naar ongelijkheid en discriminatie.

Wanneer Pulitzer Prijs-winnares Isabel Wilkerson gevraagd wordt een nieuw boek te schrijven, twijfelt ze. Haar uitgever vraagt haar in de zaak van Trayvon Martin te duiken. Martin was een jongen die nietsvermoedend wandelend werd omgebracht, omdat hij als zwarte man in een witte wijk geacht werd daar niet te zijn. Isabel raakt na het luisteren van de politie-tapes in deze zaak gefascineerd: hoe kan het dat latino mannen in een witte wijk een zwarte jongen aanvallen? Is racisme wel zo zwart-wit als mensen denken? Het is het startpunt voor wat de research voor haar bestseller Caste: The Origins of Our Discontents zal worden: een boek dat o.a. pijnlijke verbanden legt tussen de slavernij en het nazisme. Origin beschrijft de literaire en spirituele reis die Isabel Wilkerson maakt terwijl ze onderzoek doet naar haar boek dat gelijk bij publicatie tot een klassieker werd bestempeld. En door Oprah Winfrey “het meest essentiële boek ooit” werd genoemd. Van filmmaker Ava DuVernay (Selma, When They See Us).

Dag tegen Racisme en Discriminatie
Door de Verenigde Naties is 21 maart is uitgeroepen tot Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie. We zijn allemaal gelijk en hebben dezelfde rechten. Ongeacht etnische achtergrond, nationaliteit, sociale klasse, godsdienst, seksuele geaardheid of wat dan ook. Toch is er nog veel racisme in de wereld en wordt er gediscrimineerd. Discriminatie zorgt voor ongelijkheid en uitsluiting van individuen en groepen. 
In samenwerking met de Gemeente Alphen aan den Rijn organiseren we deze filmavond. 

Samenwerking Alphen Inclusief en Gemeente Alphen aan den Rijn
De filmvoorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Alphen Inclusief en de gemeente Alphen aan den Rijn. Wij vinden dat iedereen zichzelf mag zijn en streven naar een veilige en inclusieve samenleving waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.

Ticketverkoop
Toegang voor deze filmvoorstelling is € 5,00