Feestelijke opening Resort Rijnhaven 14 oktober

Op een braakliggend terrein bij Rijnhaven in Alphen aan den Rijn wordt door ontwerperscollectief de Reuringdienst een bijzonder bouwwerk gemaakt. In het kader van kunstproject Thuis in Rijnhaven verrijst er op Kop West een paviljoen, genaamd: Resort Rijnhaven. Op zaterdag 14 oktober tussen 12.30 en 16.00 uur vindt de feestelijke opening plaats. Inloop vanaf 12 uur met performance van dansgroep I’m in Motion.

Programma met ontmoetingen en culinaire verrassingen

Wethouder Anouk Noordermeer van kunst en cultuur verzorgt de opening van het paviljoen: een opvallend vormgegeven open houten constructie op een braakliggend terrein. Het wordt een middag vol activiteiten van lokale initiatiefnemers, spontane ontmoetingen en lokale, culinaire verrassingen. Neem onder meer deel aan pilates en luister naar poëtische voordrachten. Voor de liefhebbers is er een gedekte tafel met lunch. Wil je mee lunchen? Reserveer dan je plek aan tafel via de website. Voor de overige activiteiten is aanmelden niet nodig. Entree is gratis.

“Bij dit paviljoen moet je niet denken aan een gebouw met muren. Het is meer een open podium met een overkapping, dat gaat dienen als ontmoetingsplek. In eerste instantie gaan wij mensen uitnodigen voor activiteiten zoals exposities of optredens, maar hopelijk wordt dit snel overgenomen door buurtbewoners.”, zegt ontwerper Bouke Bruins.

Kom met de boot

Het terrein is te bereiken met de fiets en auto naar Ondernemingsweg 2, Alphen aan den Rijn. Wil je liever met de boot komen? Dat kan! Tussen 11.45 en 16.15 uur vaart er een boot heen en weer vanaf de steiger aan de Rijnhavenkade en het braakliggend terrein Kop West. Per bootrit is er plaats voor 7 personen. De laatste afvaart richting Kop West is om 15.00 uur. Het is een braakliggend terrein, dus trek makkelijke schoenen aan!

Kunstproject Thuis in Rijnhaven

Rijnhaven is een nieuwe wijk in wording waar je kunt wonen, werken en recreëren. Om het nieuwe gebied een eigen identiteit te geven en verbinding tot stand te brengen, is dit kunstproject in het leven geroepen. Afgelopen jaar betrokken de ontwerpers van collectief de Reuringdienst bewoners en ondernemers in de omliggende wijken en organiseerden ze diverse activiteiten. Eerder trokken zij met Reisbureau Rijnhaven de wijk in om verhalen van buurtbewoners op te halen. Ook plaatsten zij kleurige bankjes en bakken met buurtkruiden bij de Dennenlaan. Het project is mogelijk gemaakt door Gemeente Alphen aan den Rijn, BPD Cultuurfonds, Kop West en cultuurplatform KHABBAZ.

Meer informatie over Thuis in Rijnhaven vind je op: www.resortrijnhaven.nl. Informatie over Rijnhaven in algemene zin vindt u op www.meerinrijnhaven.nl.