Castellum presenteert programma theaterseizoen 2024/2025

Op donderdag 16 mei is het nieuwe theaterprogramma van Castellum verschenen. Het complete aanbod – te zien op de website en in de brochure - biedt een rijke verscheidenheid aan genres, waardoor er voor iedereen in Alphen en omstreken wel iets is om naar uit te kijken. Een tipje van de sluier: Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, Nick Schilder, The Analogues en Hans Klok komen naar Alphen aan den Rijn. En er is meer! Van hilarisch cabaret van bekende en nieuwe namen tot meeslepende dans. Van grote internationale opera’s en verbluffende musicals tot vrolijke familievoorstellingen; je maakt ’t mee in Castellum. De online verkoop voor het nieuwe seizoen start op vrijdag 24 mei om 10:00 uur.

Muziek & musical

De hitmusical Jesus Christ Superstar is in het Groene Hart alleen in Castellum te zien. Deze zesvoudige winnaar van de Musical Awards staat maar liefst zes keer in Alphen. Doordat er zowel plekken in de zaal als op het podium beschikbaar zijn. “Als onderdeel van de voorstelling op het podium maak je echt iets bijzonders mee.” aldus Marcel ’t Sas, directeur/programmeur van Castellum. Een aantal voorstellingen is op verzoek van de producent al in de verkoop gegaan rondom de Musical Awards. Malle Babbe, de Rob de Nijs musical is drie avonden in januari te zien en is zo populair dat deze al bijna uitverkocht is.

Vanwege het succes van de middagprogrammering op zondagmiddag biedt Castellum ook komend seizoen een ruim aanbod muziekvoorstellingen, waarbij de prachtige concertvleugel, een geschenk van de Vrienden van Castellum, vaak een essentiële rol speelt Zo vertelde Marcel dat artiesten hem hebben gevraagd of ze in Castellum mogen optreden, specifiek met gebruik van deze vleugel.

Naast 11 musicals – waarvan 5 voor de jeugd – is er ook veel te kiezen voor de Alphense muziekliefhebbers, zoals Ilse DeLange, Nick Schilder, Jamai, Dutch Swing Collegeband en de onovertroffen vertolkers van de Beatles: The Analogues. Bovendien komt de Molukse band Massada naar Castellum, mede mogelijk gemaakt door Machiel van der Schoot van SERA/Alphens.nl

Dans voor jong & oud

Binnen het genre dans is veel variatie: 11 voorstellingen variërend van klassiek ballet zoals De Notenkraker via Hiphop van ISH Dance Collective en Xclusiv Company naar de moderne dans van vaste bespeler Conny Janssen Danst en Another Kind of Blue. Voor de jonge dansers in Alphen, waarvan een aantal al lid zijn van de Castellum Dance Crew, is er meer hiphop en urban dance. Om te kijken maar ook om zelf mee te maken middels workshops en open lessen. Voor de oudere dansliefhebbers wordt het succes van Gouden Dans voortgezet. Dit dansproject, waarin twee groepen Alphense senioren in vijftien dansrepetities naar een korte theatrale dansvoorstelling toewerken.

Grote namen uit binnen- en buitenland

De medewerkers van Castellum zijn er trots op dat zij in hun theater vele grote namen uit binnen- en buitenland mogen ontvangen, zoals de ruim 120 leden die meereizen met de opera’s La Bohème en Madama Butterfly uit Odessa met een live orkest. Uit Zuid-Afrika verwelkomen zij Soweto Gospel Choir en The African Mamas en uit Ierland Celtic Steps voor een origineel Irish Christmas.

Teveel om op te noemen

Met bijna 200 voorstellingen komend seizoen is het aanbod te veel om op te noemen. Om te weten welke cabaretiers en toneelvoorstellingen naar Alphen afreizen, verwijst het theater dan ook naar de website en brochure. Grote namen als Anne Wil Blankers, Pierre Bokma, Carine Crutzen en Jeroen Spitzenberger komen naar Castellum en er is een brede keuze uit klassiek repertoire, komedie, tragedie en nieuwe makers.  

Op zondag 15 september organiseert het theater ook nog een seizoenspresentatie met liveoptredens. De ideale kick-off van het nieuwe seizoen! VIPs van Castellum mogen hier gratis naar toe en zij hebben bovendien voorrang bij het bestellen van kaarten: op 21 mei kunnen zij al bestellen. Ook VIP worden? Ga naar castellum.nl/vip en profiteer.

Sponsoravond

"Met trots presenteren we ons nieuwe theaterseizoen aan onze gewaardeerde Vrienden van Castellum," aldus ’t Sas op maandagavond 13 mei tijdens een preview, waar het allereerste exemplaar van de brochure werd overhandigd aan de hoofdsponsor van het theater: Fonds Alphen. Directeur Marcel ’t Sas nam de circa 70 aanwezige Vrienden in vogelvlucht mee door het programma, waarbij korte trailers werden afgewisseld met live optredens van de loepzuivere Dutch Tenors en een aantal korte sketches van de hilarische Jeroens Clan.

Belangrijke data

Start online verkoop               vrijdag 24 mei, 10:00 uur

Voorverkoop VIPs                  dinsdag 21 mei, 10:00 uur

Vaste gasten van Castellum hebben de brochure thuis ontvangen. De brochure is ook  af te halen bij de kassa van het theater. Voor meer informatie en om tickets te boeken, ga naar www.castellum.nl of neem contact op met kaartverkoop@castellum.nl | 0172 – 429 292

Link naar digitale versie van de brochure: https://onlinetouch.nl/mediapaletbv/castellum-brochure-24-25?html=true#/0/