Buurthuis AquaRijn, ook in de zomer geopend!

Buurthuis AquaRijn, ook in de zomer geopend!

Klaverjassen

Ook in de zomermaanden, te beginnen op maandag 1 en 15 juli, kan men in het buurthuis klaverjassen van 13.00 tot 14.30 uur. We spelen recreatief (dus geen competitie) en volgen de Rotterdamse spelregels. Er zijn geen deelnamekosten en ervaring is niet vereist. We hebben tafels voor ervaren spelers en tafels voor beginners.

Tekenen en schilderen

Elke donderdag komt onze teken- en schilderclub tussen 13.00 en 15.00 uur samen in ons Atelier. In de maanden juli en augustus gaat deze creatieve activiteit gewoon door. Op donderdag 4 juli maken we er iets speciaals van, dan word een speciaal kunstwerk onthuld. Dit kunstwerk is in de loop van het afgelopen jaar door alle schilders samen gecreëerd.

Bent u geïnteresseerd om aan te sluiten bij deze gezellige en creatieve groep? De tekenaars en schilders wisselen tips met elkaar uit. Meestal is er een ervaren begeleider aanwezig voor wat expert ondersteuning. Voor de schilderclub vragen we daarom een bijdrage van €10 per maand. Kom gewoon langs en sluit u aan bij deze gezellige groep.

Buurtband Ridderveld treedt op!

Buurtband Ridderveld is een diverse, vrolijke en toegankelijke band. De muzikanten zijn bijna allemaal wijkbewoners. In het Buurthuis is ook de speel- en oefenlocatie. De band is pas in maart van dit jaar begonnen maar heeft nu al een geweldig (meezing-) repertoire. De buurtband heeft een aantal leden die een eigen instrument bespelen, maar om mee te doen is muzikale ervaring niet nodig. Leden die geen noten lezen of een eigen instrument hebben, spelen op opvallende en laagdrempelige instrumenten van stichting Fort van de Verbeelding, zoals stoere Batphones (grote gestemde pvc-buizen), Bas Batphones en ritmische schellenbomen.

Zou u ook in een orkest willen spelen? U bent welkom om u aan te sluiten. Op 4 juli is de laatste repetitie voor de zomer, dan starten repetities weer op 5 september, steeds van 15.30 – 17.00 uur. Kom gewoon langs bij een van de repetities!

Op zaterdag 6 juli geeft de buurtband een concert in de hal van Zwembad en Buurthuis AquaRijn, van 15:15 tot 16:15 uur. Het wordt een spektakel! Komt u ook?

In gesprek met de Wijkagent Ridderveld

Wilt u graag eens met de wijkagent praten over de veiligheid in uw straat, of vermoedt u iets wat niet in de haak is? Op woensdag 10 juli van 11.00 tot 12.00 uur kunt u in Buurthuis AquaRijn eens rustig praten met de wijkagent.

Knutsel Instuif Kids

Op woensdag 10 en 31 juli, van 13.30 tot 15.00 uur organiseert het Buurthuis voor kinderen een gezellige knutselmiddag, kinderen jonger dan 6 jaar graag onder begeleiding van hun verzorgers/oppas. Voor de versnaperingen, limonade en materialen rekenen wij € 2,-.

Workshop Dikke Dames schilderen

Iedereen die het leuk vindt om (weer) dikke dames te schilderen, is van harte welkom. Komt u ook een ochtendje ontspannen? In 2 uur tekent u een unieke dame, die doet wat ze leuk vindt. U brengt haar tot leven met gezellige kleurtjes. Breng een bakje/doos/tas mee om uw dikke dame plat gelegen mee naar huis te nemen, deze is aan het einde van de workshop namelijk nog niet droog.

Deze workshop wordt aangeboden door De Energie Buddha. Stephanie Luik ondersteunt mensen, als creatief holistisch therapeut, op hun weg naar een ontspannen leven. Datum en tijd: Vrijdag 12 juli van 10.00-12.00 uur. Bijdrage voor de materialen: 3 euro p.p.

Wilt u ergens aan meedoen? Gewoon binnenlopen is prima, maar wij vinden het ook fijn als u ons even mailt: Buurthuis@dethermen2.nl

Naast bovenstaande bijzondere activiteiten zijn er natuurlijk veel andere (herhalende) activiteiten: kijk op www.buurthuisaquarijn.nl

Buurthuis AquaRijn is gevestigd in het gebouw van Zwembad AquaRijn aan de Cantharel 10 te Alphen aan den Rijn. Het gebouw is rolstoelvriendelijk en u kunt gratis parkeren in onze parkeergarage.