Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn gaat door

Het is definitief, het Bevrijdingsfestival in Alphen aan den Rijn gaat door. Een nieuw bestuur, alle sponsoren en de subsidie van de gemeente zorgen ervoor dat het jaarlijkse event op het Rijnplein gewoon kan plaatsvinden. Het thema van dit jaar is ‘Vrijheid geeft je energie!’. Het bestuur bevestigt ook meteen de eerste artiest: Van Dik Hout.

Nieuw bestuur
Half januari werd bekend dat de organisatie van het Alphens Bevrijdingsfestival stopt. Festivalvoorzitter Jeroen Iemhoff hoopte dat iemand het stokje zou overnemen. En dat is gebeurd. Presentator Frank Schildkamp was er stil van toen hij hoorde dat er geen muziekfeest zou zijn op 5 mei en trommelde zijn netwerk op. Met succes is er een nieuw bestuur gevormd. Schildkamp: “Het enthousiasme van het nieuwe bestuur is duidelijk voelbaar”. 

Eerste artiest bekend
In korte tijd heeft de kersverse organisatie hard gewerkt aan een programma dat tipt aan de voorgaande edities. De eerste naam die is aangekondigd, is Van Dik Hout. Met hun bekendste nummer ‘Zo stil in mij’ kan deze oer-Nederlandse band niet ontbreken.

Meer kan de organisatie nog niet verklappen over de line-up. Elke zaterdag worden nieuwe namen bekend gemaakt via de Instagram- en Facebook-pagina van Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn.

Gratis entree
Het Bevrijdingsfestival is meer dan een leuk muziekfeest. 5 mei is een dag om na te denken over vrijheid, mensenrechten en democratie. Dat is niet vanzelfsprekend. “Stilstaan bij het feit dat we leven in vrijheid is zo’n belangrijk thema, dat mogen we niet laten liggen”, aldus Schildkamp.

Het festival is en blijft gratis toegankelijk voor alle bezoekers, zodat iedereen de vrijheid kan vieren. Want ‘Vrijheid geeft je energie!’. Een passend thema van dit jaar.

Sponsoren
We koesteren het enthousiasme van onze sponsoren. Zonder de donaties van onder andere Schouten Energy, Fonds Alphen en omstreken met een donatie van € 2.500 en de subsidie van de gemeente had het festival niet kunnen plaatsvinden.

Het Bevrijdingsfestival vindt plaats op het Rijnplein, op 5 mei 2023 van 16.00 - 23.30 uur.