Beleef kunst en cultuur tijdens festival Parkkunst - op Koningsdag

Het culturele festival Parkkunst is dé happening op Koningsdag. Het event op 27 april vanaf 11.30 uur is er voor de hele familie en bruist van de activiteiten. Live muziek, straattheater met ‘Hout & Hout’, buitenbios, kunst en cultuur, een kinderpark, lekker eten en drinken en tal van kunstkramen met demonstraties in het mooie Park Rijnstroom. Nieuw is de CD- en platenmarkt, waar menig liefhebber zijn slag kan slaan. Dit jaar zal er ook extra aandacht zijn voor duurzaamheid. Parkkunst wordt georganiseerd door Parkvilla, samen met een aantal partners en de toegang is gratis. Het festival wordt om 12.00 uur officieel geopend door wethouder Anouk Noordermeer en stadsdichter Lars Ferwerda.

Op het grote podium in het park staan live SoulFuzion, winnaar bandcontest Alphen on Fire: Sann!e & Friends, Rockin’ Stones, Madless en Dilana Smith. Allemaal staan ze garant voor een wervelend concert. Op het podium voor Parkvilla is er een gevarieerd programma georganiseerd door de Nieuwe Muziekschool Alphen, popkoor Vocalize, Productiehuis Alphen en de dansafdeling van Parkvilla. Nieuw is de muziekmarkt op het terras achter Parkvilla. 

Installatie kunstwerk maken van textiel

Naast de kunstkramen van professionele kunstenaars, die regelmatig demonstraties geven is er voor het eerst de mogelijkheid een kunstwerk van gerecyclede materialen te maken onder leiding van docente Jolieke Kessels. Alle bezoekers kunnen hier volop hun creativiteit kwijt.

Kinderactiviteiten
Voor kinderen is er ook genoeg te beleven: zweefmolen Engeltjesmolen, schminken met schminkartiest Layla Kühnen, circus Pret workshop, maak je eigen koninklijke monogram met docente Els Mulder en overheerlijke poffertjes en suikerspinnen van de Rotary Woubrugge, die hiermee geld ophaalt voor het Open Venster Alphen.

Film & buitenbios

De korte (30 min.) film The Human Voice met steractrice Tilda Swinton in de hoofdrol draait om 14.00, 15.00 en 16.00 uur in het filmhuis. Op een groot scherm op het terras vertoont Parkvilla onder de sterrenhemel de feelgoodfilm The Secret Life of Walter Mitty met Ben Stiller om 21.00 uur. Tickets voor de films zijn verkrijgbaar tegen een speciaal Koningsdagtarief via www.parkvilla.nl.

Geen wegwerpbekers

De horeca wordt geregeld door KT-events en Het Ketelhuys en zij maken gebruik van zogenaamde Greencups. Greencups zijn harde plastic cups die gebruikt worden ter vervanging van glaswerk en plastic wegwerpbekers. De cups zijn herbruikbaar en 100% recyclebaar en er zit statiegeld op. Daarnaast worden ook Greenpitchers gebruikt, schenkkannen geschikt voor het uitschenken van bier/fris in meerdere glazen.