Alphense Sem Spruit pakt brons - op Jeugd Olympische Spelen

Alphens schaatstalent Sem Spruit (16) is weer thuis van zijn mooie avontuur in Zuid-Korea. Het uit mogen komen voor TeamNL is voor elke sporter een droom en dan ook nog op de Jeugd Olympische Spelen. Met in zijn bagage een Olympisch bronzen medaille, een mooier verjaardagscadeau had Spruit zich niet kunnen wensen. 

De medaille wist hij te pakken op de mixed relay langebaan op de Olympische ijsbaan van Gangwon. Samen met shorttrack/schaatstalent Angel Daleman stond hij aan de start van dit onderdeel binnen het schaatsen.  Deze twee talenten uit de regio zijn geen onbekende voor elkaar. Samen stonden zij ook al op het EK Inlineskaten afgelopen zomer in Frankrijk. Daar wist Spruit Europees brons te pakken op de relay en Daleman twee keer zilver op de piste.

Naast de mixed relay kwam Sem ook uit op de 500 meter, waar hij een val moest incasseren, helaas veroorzaakt door problemen met zijn ijzers. Ook dit hoort erbij en ombuigen van mindset is dan heel belangrijk en dat Spruit dit kan heeft hij laten zien. Deze jonge talenten hoefden het niet alleen te doen en konden rekenen op de steun van experts. Zo was meervoudig Olympisch kampioen Ireen Wüst meegereisd met TeamNL. Naast Nynke de Jong (coach), kon hij ook rekenen op mensen met veel ervaring als Dave Versteeg en Chantal Jansen.

Spruit kwam verder nog uit op de afstanden 1500 meter (7e) en de Mass Start (6e). Een prachtige ervaring van leren, genieten en ervaring opdoen waren deze Winter Olympic Games voor deze jonge Alphense schaatser.