Alphense muzikant Danjil in de Tribute - op SBS6 vanaf zaterdag 7 januari

De in Alphen aan den Rijn geboren Danjil Tuhumena zal aanstaande zaterdag 11 januari optreden in de finale van het SBS6 programma The Tribute, battle of the bands.

Danjil komt uit een zeer muzikale familie. Vele Alphenaren zullen zich nog The Family Song herinneren. Deze band bestond uit Vader Marcus Tuhumena en zijn kinderen Frangken, Ulla, Mathias en Danjil. Al gauw bleek dat Danjil een zeer groot muzikaal talent was. Op 3 jarige leeftijd was Danjil de drummer van The Family Song. Jarenlang heeft deze familieband opgetreden door geheel Nederland.

Inmiddels is Danjil een professioneel muzikant die met muziek zijn brood verdiend. Hij treedt onder andere veel op met Charly Luske en hebben ze de afgelopen jaren theatershows gedaan door Nederland als George Michael en Robbie Williams. Danjil is in deze band de zanger en lead gitarist. Het bijzondere van Danjil is dat hij vele instrumenten bespeelt zoals de Drums, Keyboard, Bass, Gitaar en kan hij fantastisch zingen.

In het programma The Tribute, battle of the bands, zal Danjil als drummer fungeren met de Earth Wind & Fires band. Samen met zijn vaste bassist Henry Sopacua (zie foto Danjil en Henry) maken zij deel uit van deze 13 koppige band. De muzikale lezers weten dat de drums en de bass de basis vormen van de band. Wanneer deze niet goed het ritme en voortgang bepalen, dan is de performance van de hele band niet goed. Dus de druk staat er vol op!

Elf coverbands zoals Elvis Presley, David Bowie, Tina Turner, Doe Maar etc, strijden voor de eerste 4 plekken. Deze geven namelijk recht op een liveoptreden in de Ziggo Dome op 22 april aanstaande.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als Danjil met Earth Wind & Fires in de Ziggo dome zullen gaan optreden.