Woonforte bouwt door!

Bij Woonforte werken wij hard aan het oplossen van de wooncrisis. Woonforte heeft zich daarom voorgenomen om in de periode van 2022 tot 2027 minimaal 1.000 nieuwe woningen te bouwen. Wij zijn goed op weg om dit doel te halen. Dit jaar alleen al heeft Woonforte 293 nieuwe woningen opgeleverd in De Barones, De Zaagmolen, Hellenbroeckstraat en in het Rode Dorp fase 2.

Blije jongeren en herstarters in De Barones

Een groot kantoor aan de prinses Margrietlaan onderging een enorme metamorfose tot fraai gebouw met 131 appartementen, variërend van studio's tot driekamerwoningen. De woningen zijn nu een nieuw thuis voor groepen die het moeilijk hebben op de woningmarkt: jongeren en herstartende eenoudergezinnen.

Huismeester Jack Burke en de projectleider van Vergeer Bouw geven eerste huurder van de Barones de sleutel.

De Zaagmolen: unieke kans voor jongeren en herstarters

De Zaagmolen is ook een project dat speciaal bedoeld is voor jongeren en herstarters. Marijn Philippo kreeg net de sleuel en is heel blij met zijn eerste woning. “Ik ga voor het eerst op mijzelf wonen en neem afscheid van het huis van m’n ouders. De Zaagmolen is voor mij de perfecte plek om te mogen wonen, voor mij is dit precies wat ik zocht en kijk ik er enorm naar uit.”

Woonforte bouwde 91 woningen aan de Zaagraamweg. Daarvan verhuurden wij 73 woningen aan jongeren tot 28 jaar en herstarters. Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. De overige woningen gingen naar statushouders en mensen die doorstromen vanuit zorginstellingen.

Marijn Philippo krijgt als eerste bewoner van De Zaagmolen de sleutel van wethouder Gerard van As en Monique Brewste

Verhuizing naar gloednieuwe woningen in het Rode Dorp

Vanaf oktober zijn 67 huurders de trotse bewoners van hun fonkelnieuwe, zeer energiezuinige woningen in Het Rode Dorp. Onder hen zijn 31 huishoudens die terugkeren naar hun vertrouwde wijk, sommigen vanuit wisselwoningen en anderen vanuit tijdelijke huisvesting in fase 3 van het project.

Deze nieuw opgeleverde woningen zijn onderdeel van een groter project waarbij wij in drie fasen 172 eengezinswoningen vernieuwen. Het karakteristieke beeld van de wijk, met zijn verschillende bouwstijlen, is behouden gebleven in de nieuwe super energiezuinige nieuwbouw. Vorig jaar leverde Woonforte fase 1 op met 47 nieuwe woningen. Nu fase 2 ook is voltooid, kijken we vooruit naar de sloop en nieuwbouw in fase 3. Die staat gepland voor 2024.

De eerste bewoners van fase 2 Rode Dorp krijgen de sleutels. De laatste huurders zijn eind november aan de beurt voor de overhandiging van de sleutels.

Super duurzame houten woningen in Zwammerdam

Begin dit jaar leverde vier bijzondere woningen in Zwammerdam op. Daar heeft Woonforte drie verzakte woningen vervangen door vier prachtige nieuwe volledig houten, duurzame huizen. Wat deze woningen echt bijzonder maakt, is het gebruik van hout als

bouwmateriaal. De volledige constructie is vervaardigd uit cross laminated timber (CLT), een duurzame keuze die ook een unieke uitstraling biedt. Dit innovatieve materiaalgebruik is niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt er ook voor dat de woningen uitstekend geïsoleerd zijn. Verder hebben woningen zonnepanelen en ze zijn Nul-op-meter.

Bijschrift: Het jonge stel L. Boerefijn en A. van ‘t Hart ontvangen de sleutel van hun nieuwe houten eengezinswoning.

Blik vooruit: Woonforte bouwt door!

Woonforte start de komende twee jaar met de bouw van bijna 700 nieuwe huizen. Dit gebeurt in projecten zoals Magnolia, De Klompenmaker, Noorderkeerkring, Noorderlicht en het Rode Dorp fase 3 in Alphen aan den Rijn. Ook in Boskoop starten we met nieuwbouw in Waterrijk West en op de plek waar vroeger de Immanuelschool stond.

Al deze huizen zijn comfortabel en energiezuinig. Ze zijn bedoeld voor allerlei mensen: senioren, jongeren, gezinnen, singles en mensen die zorg nodig hebben. De meeste van deze huizen worden sociale huurwoningen. Maar er komen ook huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. Zo bieden we voor iedereen een passend nieuw thuis.