Alle Hens bruist weer - als nooit te voren

Je kijkt je ogen uit in het compleet verbouwde en nieuw ingerichte Alle Hens. Niet alleen omdat het er zo geweldig uitziet, maar vooral om de manier waarop de vier eigenaren het oude Alle Hens sinds juni dit jaar weer compleet nieuw leven hebben ingeblazen. “De vorige eigenaar heeft ons in 2021 benaderd of wij interesse hadden Alle Hens over te nemen”, begint eigenaar Walter zijn verhaal. “We zitten met onze bedrijven DAAN, Schatjes en Bar Amsterdam natuurlijk bovenop en naast elkaar. Het was een logische stap. We zijn in december 2021 gaan verbouwen en een half jaar later op 8 juni jongstleden zijn we opengegaan. Heineken heeft een grote bijdrage geleverd om het allemaal te kunnen realiseren”. Alphen is er duidelijk klaar voor; een plek waar met name 30-plussers bij elkaar komen voor een dansje, drankje en een hapje. “We wilden Alle Hens weer nieuw leven inblazen, dat was vroeger altijd een gezellig borrelcafé. Dat moest weer terugkomen, maar dan in een nieuw jasje. In eerste instantie hebben we ons inderdaad op de 30-plusgroep gericht. In de praktijk is gebleken dat er ook veel 40- en 50-plussers komen. Daar zijn we hartstikke blij mee. We kunnen op deze manier alle leeftijdsgroepen faciliteren. In Bar Amsterdam heb ik alleen maar 23plus binnen op de zaterdag. In Alphen is er nergens iets voor de 30plus groep, behalve dan de kroegen, maar die sluiten weer op tijd. Er is niks tot laat open waar je lekker kunt dansen. Alle Hens kent geen sluitingstijd. Om 01.30 uur sluit de deur, dat is standaard in Alphen, maar wij gaan binnen door zolang het gezellig is.”

Drinks-Bites-Drinks
“De oudere doelgroep vindt het fijn om op muziek uit hun tijd te dansen”, vervolgt Bart het verhaal. “Dat gebeurt vooral op vrijdag- en zaterdagavond, dan is er vanaf 22.00 uur een dj. In deze maanden is het natuurlijk op het terras hartstikke gezellig. De vrijdagmiddagborrel was van oudsher heel erg goed, maar was inmiddels een beetje opgedroogd. Die is weer helemaal terug en wordt steeds drukker. Vanaf 15.00 uur is het terras geopend en wij sponsoren de bitterballen.”
Het regent complimenten over de nieuwe Alle Hens. Het ondernemers-kwartet zit boordevol ideeën. “Er worden elke laatste woensdag van de maand ‘Commedy Nights’ georganiseerd. Op zondag gaan we ‘live music’ organiseren, met verschillende genres als Latin Music, Jazz en een Hollandse middag. En we zijn met vrijgezelligenavonden bezig. Ja, er staat veel opstapel. Alle Hens leeft weer volop en heeft nog veel in petto.”

Het Alle-Hens-kwartet bestaat uit:
Bart Kamper, Roderick Arlman, Daniëlle Paats en Walter Straver