Zomerfeest Aarlanderveen - Dorp gaat vijf dagen los

Ringsteken met versierde tractoren, tobbedansen en dorpsdiners. Vanaf morgen 22 juli gaat het hele dorp volledig los. Want het zomerfeest begint. Dat duurt dit jaar maar liefst vijf dagen, om te vieren dat het organiserende Oranjecomité maar liefst 100 jaar bestaat. Ook weer met heel veel vrijwilligers. Het dorp gaat deze mijlpaal vieren met een programma om je vingers bij af te likken. Lees hier meer

Vrijwilliger Rémon Speet van het Oranjecomité is er maar wat trots op wat er de afgelopen maanden allemaal is voorbereid. Er zijn nieuwe onderdelen bij gekomen, met dank aan een paar ‘jonge honden’ die de organisatoren van het zomerfeest kwamen ondersteunen. Niet alleen het tobbedansen is nieuw, Aalanderveen gaat op dinsdag 25 juli ook op zoek naar de lokale ‘alleskunner’, een variant op het tv-programma van SBS6.

Aanmelden

Het is wel belangrijk vooraf aan te melden via de website Oranjecomité, vooral voor het traditionele ringsteken met versierde tractoren. En ook hier is dit jaar iets bijzonders aan de hand. Tot nu toe was de regel dat minimaal één van de twee van de koppels die meededen, uit het dorp moest komen. Daarmee ontnamen ze veel oud-inwoners van Aarlanderveen die een koppel wilden vormen al zeker tien jaar de kans om mee te doen. Die eis is dus nu versoepeld en daarmee zal er nog meer animo voor zijn. Aanmelden kan alleen fysiek. Doe dat dan ook vooral voor het afsluitende dorpsdiner op woensdag 26 juli. Honderden mensen zullen dan aan de kip met patat en appelmoes gaan. Een ding is zeker, het wordt een geweldig feest wat je eigenlijk niet mag missen!