Winkelcentrum Ridderhof krijgt opknapbeurt - Informatiemarkt woensdag 11 januari

Het bijna 50 jaar oude winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan de Rijn krijgt een opknapbeurt. Het vernieuwde winkelcentrum is straks weer fris en eigentijds. Ook het parkeren wordt aangepakt. Na de vernieuwing moet de Ridderhof weer het sociale hart worden van de wijk. Woensdag 11 januari is een inloopinformatiemarkt over de plannen. Begin 2023 gaat de renovatie van start.

Fris en eigentijds

Hoge en opvallende entrees zorgen straks samen met een nieuwe, transparante passage voor meer daglicht en ruimte. In het deel waar nu veel leegstand is, komt een nieuw filiaal van Albert Heijn. Ook de andere grote huurders zoals Aldi, Hoogvliet en Action blijven. Daarnaast worden ontbrekende winkels aangetrokken om zich in de Ridderhof te vestigen. Na renovatie is het winkelcentrum compacter, diverser en levendiger.

Veilig en levendig

Renovatie is nodig omdat het winkelcentrum niet meer voldoet aan de wensen van het winkelend publiek. Het gebouw is te veel naar binnen gekeerd. Het weinig diverse aanbod en leegstand leidden tot een afname van het aantal bezoekers. Ook het gevoel van veiligheid kan en moet beter, in de parkeergarage en het winkelcentrum zelf. Door te vernieuwen kan Ridderhof weer het sociale hart worden van de wijk. Een plek waar wijkbewoners elkaar ontmoeten en terecht kunnen voor al hun boodschappen.

Informatiemarkt woensdag 11 januari

Woensdag 11 januari 2023 is in het winkelcentrum een informatiemarkt over de plannen. Omwonenden en bezoekers van het winkelcentrum zijn van harte welkom tussen 15.00 en 19.00 uur. De definitieve plannen voor het winkelcentrum worden getoond. En het projectteam beantwoordt alle vragen over het plan voor de renovatie, de volgorde van de werkzaamheden en de opzet voor de aanpassingen van de parkeergarage en de pleinen. Mensen kunnen hierover ook hun idee├źn meegeven.

Makkelijker parkeren

De Vereniging van Eigenaren Ridderhof en Hoogvliet Beheer maakten samen een plan voor een meer eigentijds winkelcentrum. Ook de gemeente Alphen aan de Rijn doet mee. De gemeenteraad stelde geld beschikbaar voor het opknappen van de openbare ruimte en het beter organiseren van het parkeren. Een belangrijke verbetering is het verbinden van de losse parkeerterreinen bij het winkelcentrum, zodat bezoekers en omwonenden makkelijker een parkeerplek kunnen zoeken en vinden.

Ook ruimte voor wonen

Omdat het winkelcentrum compacter wordt, komt er ruimte vrij voor woningbouw. Woningbouw is hard nodig vanwege de groeiende woningnood. Een eerder gemaakt plan voor een woontoren op deze plek moest worden bijgesteld. Aanleiding zijn de hoge energieprijzen en marktomstandigheden waardoor dat plan niet langer haalbaar was.

Meer informatie

In december zijn eerste voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De echte renovatie begint in 2023. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels in het winkelcentrum open. Meer informatie over de vernieuwing staat op www.winkelcentrumridderhof.nl bij het renovatieloket.