Of nou ja, weggeweest, ik kon het niet laten om zo nu en dan nog even te komen buurten op kantoor. Op 6 februari ben ik trotse moeder geworden van ons eerste kindje Teun. Na 2,5 maand verlof begon het toch wel weer te kriebelen om te gaan werken en weer eens tegen volwassenen te kunnen kletsen in plaats van een baby. In de tussentijd heb ik inmiddels wel ontdekt wat je allemaal voor leuks kan doen mét baby hier in de gemeente en die tips deel ik graag met jullie.

Wet ’n Wild

Veel wandelen hebben we nog niet echt gedaan, want helaas kwam de regen met bakken uit de hemel de afgelopen weken. Op de momenten dat het zonnetje schijnt wisten we niet hoe snel we naar buiten moesten natuurlijk. Een heel rondje meer is nog iets te ambitieus maar een stukje wandelen en een tussenstop bij Wet ’n Wild is geen straf.

Café 1640

Ik had de mazzel dat ik vanuit mijn verloskundepraktijk Wereldkind mij kon aanmelden voor Centering Pregnancy. Maandelijks kom je dan samen met andere zwangere vrouwen en ik heb het geluk gehad dat ik met tien andere ontzettend leuke meiden in de groep terecht kwam. En ik kan je vertellen, dat maakt je verlof een stuk gezelliger! We spreken geregeld met elkaar én baby’s af en laatst waren we bij Café 1640. Ik kan je vertellen, tien moeders met schattige baby’s trekken veel bekijks, van de andere gasten en natuurlijk ook het personeel. We hebben hier heerlijk met zijn allen geluncht in de lounge, waar genoeg plek is voor ons allemaal én de kinderwagens.

Aan kleertjes geen gebrek

Niets is zo leuk als kleren shoppen voor de kleine. In Alphen is er gelukkig genoeg aanbod van leuke winkels met kinderkleding! Teun zijn kast ligt inmiddels ook al behoorlijk vol, ik koop namelijk liever kleding voor hem dan voor mezelf. Wie had dat ooit gedacht. 😉

Zo shop je bij KIEK de leukste kinderkleding, accessoires en speelgoed. Ik loop dan ook geregeld even naar binnen om te kijken of er weer iets nieuws is binnengekomen. Ook bij Kersvers vind je ontzettende leuke dingen en extra leuk is dat je hier ook neer kan strijken voor een kop koffie en wat lekkers. En als die straks groter is, kan die spelen in de speelhoek.

Een rondje markt

Teun heeft inmiddels ook al kennis gemaakt met de marktkooplui. Toen we eindelijk naar buiten mochten en ik een iets langer rondje kon lopen zijn we meteen naar de markt gegaan, onze vaste zaterdagochtend activiteit. De bakker, bloemist, kaasboer, poelier en groenteman hebben allemaal al even in de wagen gespiekt. Dat wekelijkse rondje markt is nu nog veel leuker dan voorheen!  

Ik hoop dat het weer de komende tijd wat meer mee zit zodat we lekker eropuit kunnen want er is genoeg te ontdekken en te beleven. Ik zie het wel zitten om straks heerlijk in de zon op het terras neer te kunnen strijken na een rondje dorp. Of dat we eindelijk met hem door de polder kan wandelen bij mijn ouders in Koudekerk, met uitzicht over de weilanden. Uiteraard zal ik al mijn tips met jullie blijven delen de komende tijd want het ouderschap wordt alleen maar leuker! 

Veel liefs,

Vera