die een groot vierkant vasthouden waarin een doolhof in zit met een balletje en dat balletje moeten ze naar de overkant krijgen door het vierkant te bewegen.

Het thema van Het VakantieSpel is dit jaar: Fuifje's Fuifje! De organisatie nodigt alle feestbeesten uit om te helpen of deel te nemen. Het VakantieSpel vindt plaats van 14 t/m 18 augustus 2023. De inschrijvingen starten op 18 maart voor de vrijwilligers en op 15 april voor de deelnemers. Op 18 maart starten ook de inschrijvingen voor vrijwilligers van de Alphense Avond4Daagse, deelnemers kunnen zich vanaf 3 april aanmelden.  

Het is dit jaar dubbel feest voor stichting Vakantiespel. Vanaf 2023 voegt zij de Alphense Avond4Daagse toe aan de evenementen die de stichting organiseert. Eerdere organisatoren van dit evenement hebben de krachten gebundeld met de stichting om dit mooie evenement te behouden voor Alphen aan den Rijn. De 6e editie van de Alphense Avond4Daagse vindt plaats van 22 tot en met 25 mei 2023. Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 3 april.  

Het feest wordt daarna vervolgd tijdens Het VakantieSpel. De hele week staat in het thema van Fuifje's Fuifje. Het VakantieSpel, ‘de leukste week van je vakantie’, wordt dit jaar voor de 65ste keer georganiseerd en dat moet gevierd worden. Stichting VakantieSpel nodigt dan ook alle feestbeesten van Alphen aan den Rijn uit om te komen helpen of deel te nemen.  

Op 18 maart starten de inschrijvingen voor vrijwilligers voor zowel de Alphense Avond4Daagse als Het VakantieSpel. “Zeker bij Het VakantieSpel kunnen we veel hulp gebruiken. Zonder vrijwilligers kunnen we de leukste week van de vakantie niet aanbieden”, zegt voorzitter Stefan de Graaf. Voor Het Vakantiespel wordt gezocht naar groepsleiding en algemene stafleden. De groepsleiding begeleidt de hele week hetzelfde groepje deelnemers: zij lopen met hen naar de spelonderdelen en moedigen hen aan. De algemene stafleden begeleiden de spellen: zij zorgen ervoor dat alle spellen klaarstaan, leggen de spellen uit en enthousiasmeren de deelnemers.  

Naast het dagprogramma voor deelnemers is er 's avonds ook vermaak voor de vrijwilligers. Elke avond is er een programma met een leuke activiteit voor de vrijwilligers. Zo is er ieder jaar een Muziekquiz en een feestavond. Niet alleen voor de deelnemers dus de leukste week van de vakantie, ook voor de vrijwilligers! 

Het vijfdaagse programma vol sport- en spelactiviteiten staat dit jaar dus in het teken van Fuifje's Fuifje. Kinderen die in groep 3 t/m 8 van de basisschool zitten kunnen meedoen aan Het VakantieSpel. Van maandag t/m donderdag is er een dagvullend programma. Op de vrijdag is er een ochtend- en een avondprogramma. Op vrijdagavond wordt de VakantieSpelweek afgesloten met een Lichtjesparade en een show. Deelnemers moeten nog iets langer wachten, zij kunnen zich inschrijven vanaf 15 april.