Theetuin 't Woutje presenteert de Verhalenvertelster

Hoewel Verhalenvertelster Annie Boer een compleet nieuwe vertelling aan het voorbereiden was, zal het dit jaar toch weer gaan over de oorsprong en de bewoners van het Hazerswoudse Rietveld. De vraag naar deze vertelling is volgens Annie zo groot, dat zij besloten heeft de nieuwe vertelling uit te stellen tot volgend jaar. Mensen die het de afgelopen jaren hebben gemist en gehoord hebben van vrienden of kennissen , maar ook mensen die het voor een tweede keer willen horen, vragen mij of ik a.u.b. nog één jaar over het Rietveld wil vertellen. Het is natuurlijk een uniek gebied, waar zo veel over te vertellen is.

En Annie doet dit aan de hand van spannende gebeurtenissen, grappige

anekdotes en sappige roddels. Ze neemt je mee naar “die goeie ouwe tijd”…. die zeker in het Rietveld helemaal niet zo goed was. Het leven was er hard, arbeidsintensief en tijdverslindend. Alles moest met de boot gebeuren. Er was geen elektriciteit , geen water en daarom zie je in het Rietveld nog volop oude waterputten. Pas in 1962 werd hier waterleiding aangelegd op voorspraak van de huisarts van het dorp. Want door de slechte hygiënische toestanden heerste er veel ziekte. En die huisarts had geen zin om steeds maar weer met de boot het Rietveld in te moeten.

Maar ook heden ten dagen is het Rietveld zeer de moeite waard. Met prachtige natuur, veel watervogels en diverse recreatiemogelijkheden. Uniek is het feit, dat nog steeds één derde van de bewoners met de boot naar en van hun huis moet. Daarom is het Rietveld het laatst over gebleven vaardorp van Nederland. En voor de mensen die na al deze verhalen nieuwsgierig geworden zijn naar dit prachtige gebied, is er de mogelijkheid om aansluitend aan de vertelling een rondvaart te maken met een originele houten schouw, zoals die in vroeger dagen volop gebruikt werden in het Rietveld. Ook weer met een gids die nóg meer verhalen te vertellen heeft en u zal wijzen op diverse dingen waar Annie over verteld heeft. Zo komt het Rietveld nog meer tot leven.

De vertelling duurt ongeveer 75 minuten en is inclusief een drankje met wat lekkers. Kosten 9.95 euro p.p. en de rondvaart met gids duurt 60 minuten. Meerprijs 9.50.p.p.

De vertellingen vinden plaats op elke woensdagmiddag in juli en augustus, aanvang 14.30 uur. Bij Theetuin ‘tWoutje, Burgemeester ten Heuvelhofweg 83 in Hazerswoude.

Reserveren is verplicht en bij minder dan 6 personen gaan de activiteiten niet door. U kunt reserveren via telefoon 0172589746/0615486182 of door een email te sturen naar an.enjan@casema.nl. Vermeld hierbij a.u.b. uw telefoonnummer.