The Happy City - Altijd dichtbij

Ruim een jaar geleden gingen we met een klein clubje het grote avontuur aan dat nu HierisALPHEN heet. Een uniek platform dat bestaat uit een magazine dat huis aan huis verspreid wordt door onze hele gemeente, een uitgebreide website, een wekelijkse nieuwsbrief en dagelijkse posts op onze social mediakanalen. Het is ondertussen een bek vol geworden, maar ik raak er niet over uitgepraat en het is ook zo ontzettend leuk om te doen. In mijn geval mag ik schrijven over de leuke dingen van mijn stad (eigenlijk blijf ik nog steeds dorp zeggen...) waar ik geweldig woon, werk, sport, waar ik uiteten, naar het theater en de film ga. Waar mijn familie en vriendinnen wonen. Waar ik tegenwoordig alleen maar op de fiets zit, want alles is tenslotte hartstikke dichtbij. Het werken voor HierisALPHEN is vooral zo leuk door het team waarmee ik werk. Met collega Daniël die altijd van die one-liners (soms ook two or three) eruit floept, waardoor ik in een deuk lig. Of ‘little’ Vera die met haar groots- en snelheid in de online-wereld mij constant doet beseffen dat ik twee keer zo oud ben als zij. En dan Dan, mijn partner ‘in crime’ die altijd weer de spijker op de juiste plek op z’n kop slaat. Een team waarin we elkaar inspireren, bekritiseren en motiveren. Een team dat barst van de passie en humor. Een team waar je je thuis, veilig en happy voelt. En vooral dat laatste zorgt ervoor dat we ook nog eens succesvol zijn.

Diezelfde ‘one-liner’ collega Daniël wees mij onlangs op de volgende uitspraak van Albert Schweitzer (ja, van die brug in Alphen):

“Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful.”

Dat is nog eens de spijker op z’n kop slaan, zou Dan zeggen. Het is harstikke waar. Hoe leuk is het om happy te werken in en over The Happy City? Want langzamerhand mogen we ons mooie Alphen aan den Rijn wel zo noemen toch?