Stichting Vakantiespel presenteert met hulp van Fonds Alphen: De Grote Fuifje Film!

Stichting Vakantiespel heeft, met subsidie van Fonds Alphen, een heuse speelfilm gemaakt over Fuifje, de mascotte. Fuifje en haar assistent Flip komen per ongeluk in het bezit van een kostbare diamant, als dat maar goed gaat... 

Fuifje is de afgelopen jaren meerdere malen in beeld gekomen tijdens Het VakantieSpel. Ze zorgde ervoor dat, ondanks haar ietwat onhandige acties, Het VakantieSpel altijd door kon gaan. Soms ging er wat mis met een vergunning, of was er een slechterik, of raakten wat dingen zoek. Maar gelukkig was daar elke keer Fuifje, die samen met de deelnemers het probleem kon oplossen! Fuifje werd steeds populairder en zo ontstond het idee voor De Grote Fuifje Film, om alle deelnemers en vrijwilligers te laten genieten van Fuifje tijdens de jubileumeditie. Wat begon met dit idee, bleek bij het uitwerken van het script een beste uitdaging. Het uitgeschreven script telde in zijn totaliteit 44 pagina's. Op basis van het script werden schetsen gemaakt van de benodigde locaties, er was een heuse casting en vele draaidagen met uiteraard ook de nodige bloopers. Het project werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Fonds Alphen. 

Een tipje van de sluier over de inhoud van de film. Fuifje en haar assistent Flip komen na de slotavond van Het VakantieSpel 2022 backstage per ongeluk in het bezit van een kostbare diamant. Boevenbazin Mevrouw de Dame en haar handlangers Jack en Sjon zitten achter deze diamant aan. Fuifje en Flip willen het juiste doen en gaan naar de politie om de diamant terug te brengen. Dit gaat niet helemaal zoals gepland, want ze worden voor verdachten aangezien. Als dat maar goed afloopt... Spoileralert, de film is voor alle leeftijden gemaakt, dus dat komt wel goed. 

De film ging onlangs al in première voor de organisatieleden van stichting Vakantiespel en natuurlijk de acteurs. De reacties waren enthousiast en de film werd met luid applaus beloond. Alle vrijwilligers en deelnemers zullen de film tijdens de week bekijken in een bioscoopzaal van Theater Castellum als onderdeel van het programma. De film zal losstaan van het verhaal dat zich tijdens Het VakantieSpel van 2023 ontvouwt. Fuifje kan uiteraard niet op twee plekken tegelijk zijn. 

De 65e editie van Het VakantieSpel is van 14 tot en met 18 augustus 2023.